Πολιτική

Σταύρος Κελέτσης στο pagenews.gr: Εθνικά επικίνδυνη και ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Σταύρος Κελέτσης στο pagenews.gr: Εθνικά επικίνδυνη και ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής Νομού Έβρου της Νέας Δημοκρατίας με άρθρο του στο pagenews.gr γράφει για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας.  Φραστικό ατόπημα;  Όχι, αφού αμέσως μετά ήλθε να το επαναλάβει  και ο «ξάδελφος» πρώην πρωθυπουργός!

Η θέση αυτή όπως διατυπώθηκε πια και επίσημα δε μας ξάφνιασε. Έχει προηγηθεί η θέση του Πρωθυπουργού τότε Τσίπρα το «έχει σύνορα η θάλασσα και δε το ξέραμε;», η άρνηση στη δημιουργία «φράχτη» στον Έβρο και ελεγχόμενων κέντρων για τους μετανάστες, γιατί αυτοί θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα και να «λιάζονται» στις πλατείες! Πρόκειται συνεπώς για μια σταθερή, διαχρονική, συνεπή στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Στάση αυταπόδεικτα πολιτικά και εθνικά ανεύθυνη και επικίνδυνη!

Ο Πρωθυπουργός, επίσης από το βήμα της Βουλής έδωσε αποστομωτική απάντηση: «για τη Νέα Δημοκρατία  η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός».  Κι αυτό δεν είναι μόνο λόγια. Η Κυβέρνηση το αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις.

Από την πρώτη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έδωσε δείγματα γραφής. Με την αποφασιστική και σθεναρή στάση στις Καστανιές τον Μάρτιο του 2020 απέτρεψε την υποκινούμενη από το επίσημο Τουρκικό Κράτος εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών και ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, φέρνοντας σύσσωμη την ευρωπαϊκή ηγεσία, την ώρα που έκαιγε η φωτιά πάνω στα σύνορα! Έκτοτε ενισχύθηκε η οριογραμμή στον Έβρο με αναβάθμιση και επέκταση του φράχτη σε μήκος 40 χιλιομέτρων, την ενίσχυση Στρατού και Αστυνομίας με σύγχρονα τεχνικά και ηλεκτρονικά μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό (συνοριοφύλακες και ΕΠΟΠ).

Παρά τις ισχυρές οικονομικές συνέπειες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης ενισχύουμε την άμυνα της χώρας με την αγορά των υπερσύγχρονων αεροπλάνων Rafale και των τριών φρεγατών Belharra, ανακτώντας έτσι την υπεροπλία σε αέρα και θάλασσα στο χώρο του Αιγαίου.

Επιπλέον στο διπλωματικό επίπεδο προχωρήσαμε σε στοχευμένες και εθνικά επωφελείς ενέργειες όπως:

  • Την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.
  • Την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ με την οποία αναδείχθηκε η μεγάλη γεωστρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης.
  • Την διευθέτηση της οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Είναι η πρώτη φορά που μετά από δεκαετίες η Τουρκική ηγεσία άρχισε να αισθάνεται την ανάσα της Ελλάδας και να ανησυχεί. Το προδίδουν οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων που όπου βρεθούν αναφέρονται στην Αλεξανδρούπολη, στις συμφωνίες  και στους εξοπλισμούς της χώρας μας. Συμπέρασμα πρώτο: σε ότι αφορά στην αμυντική και εξωτερική πολιτική χωρίζει άβυσσος τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμπέρασμα δεύτερο: αυτήν την Κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την κατηγορήσει για δήθεν «αντεθνική» και «προδοτική» πολιτική στο μεταναστευτικό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments