Διεθνή

Η καταιγίδα «Γιούνις» σάρωσε τη Βρετανία – Ένας νεκρός στην Ιρλανδία [vid]

Η καταιγίδα «Γιούνις» σάρωσε τη Βρετανία – Ένας νεκρός στην Ιρλανδία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Εκατομμύρια Βρετανοί κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους - Ένας νεκρός στην Ιρλανδία

Στο έλεος της καταιγίδας «Γιούνις» βρέθηκαν χθες η Αγγλία, η Ουαλία και η Ιρλανδία, με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία να μην προφταίνει να εκδίδει «κόκκινο συναγερμό».

Η θεομηνία, ήταν η ισχυρότερη θύελλα των τελευταίων 30 ετών στη Βρετανία και πλέον κινείται προς τη βόρεια Γαλλία και το Βέλγιο, ενώ τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ολλανδία από δέντρα που έπεσαν πάνω τους. Τρεις οι νεκροί συνολικά. Καταπλακώθηκαν από δέντρα, που έπεσαν στα οχήματά τους, ενώ κινούνταν.

Θυελλώδεις άνεμοι έπλητταν τις περιοχές απ’ όπου περνούσε η «Γιούνις», με την ταχύτητα των ανέμων να αγγίζει τα 145 χλμ./ώρα. Όμως, ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά την ισχύ του ανέμου καταγράφηκε στη νήσο Ουάιτ της Μάγχης, όπου η ταχύτητα της ριπής έφτασε τα 193,6 χλμ./ώρα, υψηλότερη από οτιδήποτε είχε καταμετρηθεί έως σήμερα.

Θυελλώδεις άνεμοι παρασύρουν ανθρώπους στο Λονδίνο

Περίπου 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και το δίκτυο μεταφορών συνεχίζει να πλήττεται σοβαρά καθώς η καταιγίδα «Eunice» σαρώνει τις τελευταίες ώρες το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν σε κλείσιμο σχολείων, ακυρώσεις πτήσεων και προειδοποιήσεις παραμονής στο σπίτι σε όλη τη χώρα.

Εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους σήμερα με την καταιγίδα να προκαλεί εκτεταμένη αναστάτωση στα ταξίδια, ακυρώσεις και σοβαρές καθυστερήσεις σε πολλά δίκτυα μεταφορών.

Την ίδια στιγμή, video από το Λονδίνο αποτυπώνουν τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, με ανθρώπους να παρασύρονται και να πέφτουν κάτω.

Ένας νεκρός και 55.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Ιρλανδία

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην Ιρλανδία όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE.

Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 55.000 νοικοκυριά ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όλα τα σχολεία θα παρέμειναν κλειστά σήμερα. Αρκετοί άνθρωποι δε, τραυματίστηκαν στη Βρετανία.

Η καταιγίδα «Eunice» σαρώνει τη Βρετανία με ανέμους – ρεκόρ και με ριπές 196 χλμ./ώρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ριπές του ανέμου στην περιοχή Isle of Wight φέρονται να έφτασαν τα 196 χιλιόμετρα την ώρα, πράγμα που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί ρεκόρ για την Αγγλία. 

Ο υφυπουργός Ασφάλειας Ντάμιαν Χιντς κάλεσε τους Βρετανούς «να λάβουν τις προφυλάξεις τους και να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος» καθώς οι ριπές ανέμου μπορεί να φθάσουν τα 145 χλμ. την ώρα στις ακτές και έως τα 130 χλμ. την ώρα στην ξηρά.

«Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή στη διάρκεια τέτοιου είδους μετεωρολογικών γεγονότων», δήλωσε στο Sky News, υπογραμμίζοντας πως ο στρατός είναι έτοιμος να αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα που μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες των τριών τελευταίων δεκαετιών.

Σήμα κινδύνου

Η βρετανική υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε επίσης πως μπορεί να σημειωθούν σημαντικές πλημμύρες και η πλειονότητα των σχολείων στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας είναι κλειστά.

Η αεροπορική εταιρία British Airways ακύρωσε «έναν ορισμένο αριθμό πτήσεων» και οι σιδηροδρομικές εταιρείες κάλεσαν τους επιβάτες «να μην ταξιδέψουν», προειδοποιώντας ότι αλλαγές στα δρομολόγια μπορεί να ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή.

Το βρετανικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων έκανε επίσης λόγο για «ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο» για ατυχήματα. Στην Ουαλία, διακόπηκε η κυκλοφορία των λεωφορείων και των τρένων.

Πρέπει να σημειωθεί, πως μία ακόμα  καταιγίδα, η Dudley, προκάλεσε προβλήματα, λιγότερο σημαντικά, στη Σκωτία και στη βόρεια Αγγλία προχθές Τετάρτη, αφήνοντας πολλά νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. καταιγίδα «Γιούνις»-Βρετανία - νεκρός Ιρλανδία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments