Ελλάδα

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες [vid]

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Euroferry Olympia: Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους 11 αγνοούμενους επιβαίνοντες του Euroferry Olympia.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο πλοίο Euroferry Olympia.Την απανθρακωμένη σορό ενός άνδρα εντόπισαν σήμερα το απόγευμα στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου Euroferry Olympia οι άντρες της ΕΜΑΚ.

Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν μετά τη διάσωση 21χρονου Λευκορώσου, ο οποίος ανέφερε ότι άκουγε κι άλλες φωνές, οι οποίες ωστόσο σταμάτησαν λίγες ώρες πριν διασωθεί και απομακρυνθεί από το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λόγια του ήταν: «Ευτυχώς ζω… Πείτε μου ότι ζω»

πηγή φώτο: eurokinissi

Ομάδες διάσωσης της ιδιωτικής εταιρίας που συνεργάζεται με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi, καθώς και Έλληνες διασώστες έχουν ανέβει στο πλοίο και προσπαθούν να εντοπίσουν τους υπόλοιπους αγνοούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πριν λίγο βρέθηκε το πτώμα ενός εκ των επιβατών.

Καρέ καρέ η διάσωσή του

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας ο 21χρονος Λευκορώσος

Ο 21χρονος Λευκορώσος ο οποίος διασώθηκε μεταφέρθηε στην Κέρκυρα. Παρότι η κατάσταση της υγείας του θεωρείται καλή, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των υπόλοιπων αγνοούμενων, όμως οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την παραμονή τους στο πλοίο για ώρα.

πηγή φώτο: eurokinissi

Ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο Euroferry Olympia ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβολίο στα βόρεια της Κέρκυρας, βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης. Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

πηγή φώτο:eurokinissi

Απάντηση της πλοιοκτήτρια εταιρίας στις καταγγελίες των οδηγών φορτηγών

Την ώρα, με αφορμή καταγγελίες από διασωθέντες για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο, και γι αυτό το λόγο αναγκάζονταν να κοιμούνται στις νταλίκες, υποχρέωσαν τον όμιλο Grimaldi, ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Euroferry Olympia να εκδώσει ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Grimaldi, υπάρχει τακτικός καθαρισμός των καμπινών και των κοινόχρηστων χώρων. Αναφέρει πως σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο γκαράζ, σε αντίθεση με όσα έπραξαν ορισμένοι οδηγοί.

Αναφέρει επίσης πως το πλοίο δεν ήταν υπεράριθμο, όπως αναφέρει το Συνδικάτο, ούτε ήταν ακατάλληλο να μεταφέρει και επιβάτες και νταλίκες με τα συγκεκριμένα φορτία.

Τονίζει επίσης πως όλοι οι οδηγοί είχαν καμπίνα όπως και 26 επιβάτες.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Video: Ενδείξεις πως ίσως υπάρχουν ακόμα επιζώντες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments