Αθλητισμός

Τσιμίκας: «Θέλω να πανηγυρίσω τίτλους με τη Λίβερπουλ»

Τσιμίκας: «Θέλω να πανηγυρίσω τίτλους με τη Λίβερπουλ»
Τσιμίκας: Ο Έλληνας μπακ διαπρέπει με την φανέλα της Λίβερπουλ και δηλώνει έτοιμος για τον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι.

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρηση που πιθανόν να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, και εξέφρασε την επιθυμία να κατακτήσει τίτλους φορώντας τα κόκκινα.

Ακόμη, ο Έλληνας μπακ ήταν επίσης καθοριστικός στην ανατροπή κόντρα στη Νόριτς για την 26η αγωνιστική της Premier League, καθώς μοίρασε την ασίστ στον Μανέ για την ισοφάριση, που οδήγησε αργότερα στη νίκη με 3-1.

Το σχόλιο του Τσιμίκα

«Όταν πρωτοήρθα στην ομάδα παίξαμε στο Γουέμπλεϊ για το Community Shield απέναντι στην Άρσεναλ, οπότε τώρα είναι ο δεύτερος τελικός μου με την ομάδα, με αυτή την οικογένεια. Μακάρι να τα καταφέρουμε, γιατί από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι θέλω να πανηγυρίσω τίτλους με αυτόν τον σύλλογο».

Προκριματικά Μουντιάλ

Λίγα λόγια για τον Κώστα Τσιμίκα

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας και στην Premier League της Αγγλίας, για την Liverpool ως αριστερός αμυντικός. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε τοπικές ομάδες των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, έως ότου το 2014, που πήγε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, όπου κι αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία το 2013-14.

Τον Ιανουάριο του 2014, εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου εκεί έχει προπονητή τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Εκεί έλαβε πολλές εμπειρίες αγωνιζόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων.[3] Στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας, από τον Μίτσελ, σε έναν αγώνα Κυπέλλου, εναντίον της Παναχαϊκής.[2]

Στις 28 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα Κυπέλλου, με αντίπαλο τον Πλατανιά, με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα.[2] Στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα, σε έναν αγώνα κόντρα στην Καλλονή. Εκείνη τη χρονιά, ο Τσιμίκας πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Ελλάδος με τον πειραϊκό σύλλογο, όμως τις επόμενες δύο περιόδους δόθηκε δανεικός, και έως τότε είχε πραγματοποιήσει 12 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του συλλόγου

Από το 2015, έχει υπάρξει μέλος μικρών τμημάτων της Εθνικής Ελλάδας, αρχής γενομένης με το U19 και αργότερα με το U21. Από τον Οκτώβριο του 2018, αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας Ανδρών, κάνοντας το ντεμπούτο του σε έναν επίσημο αγώνα εναντίον της Ουγγαρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments