Focus

Ρις Γουίδερσπουν: «Η επιλογή να μην μοιράζεσαι με κάποιον πληροφορίες είναι μορφή ελέγχου»

Ρις Γουίδερσπουν: «Η επιλογή να μην μοιράζεσαι με κάποιον πληροφορίες είναι μορφή ελέγχου»

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - IMDb

Αφήστε τη Ρις Γουίδερσπουν και την Γκέιλ Κινγκ να σας εμπνεύσουν.

Η Reese Witherspoon και η Gayle King, αστέρι της αμερικανικής τηλεόρασης, είναι από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες της βιομηχανίας του θεάματος. Αυτή την εβδομάδα το InStyle έβαλε τις δύο γυναίκες στο ίδιο δωμάτιο για μια συνέντευξη που κατέληξε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ενδυνάμωση των γυναικών. Η συνάντηση αυτή συμπίπτει με την εμφάνιση της βραβευμένης ηθοποιού στη δεύτερη σεζόν του Morning Wars, μιας σειράς του Apple TV+ που αναφέρεται στο κίνημα #MeToo και τον αντίκτυπό του στην τηλεοπτική βιομηχανία.

Ρις Γουίδερσπουν

Φωτογραφία – Taste of Country

 Οι γυναίκες μιλούσαν για προκαταλήψεις λόγω φύλου και την αντίληψη ότι οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν τις επιχειρηματικές συμφωνίες

Η Witherspoon υπηρετεί ως εκτελεστικός παραγωγός στη διάσημη σειρά, αλλά όπως παραδέχτηκε στην King, δεν ήταν εύκολο να σταθείς σε μια βιομηχανία που συνήθως κυριαρχείται από άνδρες. Οι γυναίκες μιλούσαν για προκαταλήψεις λόγω φύλου και την αντίληψη ότι οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν τις επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η  Γουίδερσπουν είπε στην Κινγκ: «Οι άνθρωποι δεν τους μιλάνε για χρήματα ή συμφωνίες. Λένε: “Ω, μην ανησυχείς γι’ αυτό, το έχουμε”. Το να μην δίνεις σε κάποιον πληροφορίες είναι μια μορφή ελέγχου. Έτσι, σε ένα ορισμένο σημείο της καριέρας μου, κάπως πήρα πίσω τα ηνία. Τελικά σήκωσα το τηλέφωνο και είπα: «Δεν είμαι ενθουσιασμένη με αυτό το μέρος της συμφωνίας μου» και ο ατζέντης μου είπε: «Λοιπόν, ας το αλλάξουμε».

Το 2016 η Witherspoon ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Hello Sunshine, η οποία έφερε το Morning Wars και το Big Little Lies στη μικρή οθόνη. Μόλις φέτος η ηθοποιός το πούλησε για 900 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Witherspoon, οι διαπραγματεύσεις κράτησαν δύο μήνες, αλλά θυμήθηκε ότι έκλαψε όταν έλαβε την επιταγή.

Ρις Γουίδερσπουν

Φωτογραφία – Dreamstime

«Σκέφτηκα όλες τις γυναίκες που δεν είχαν αυτές τις ευκαιρίες και απλώς αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που βρίσκομαι σε έναν δρόμο»

“Έκλαψα. Έκλαψα, σκέφτηκα τη γιαγιά μου και έκλαψα περισσότερο», είπε. «Σκέφτηκα όλες τις γυναίκες που δεν είχαν αυτές τις ευκαιρίες και απλώς αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που βρίσκομαι σε έναν δρόμο που δημιούργησαν άλλες γυναίκες για μένα. [Αρχίζει να κλαίει] Συγγνώμη.”

Μιλώντας για την ενδυνάμωση των γυναικών στις επιχειρήσεις, η 45χρονη Witherspoon πρόσθεσε: «Ας είμαστε ξεκάθαροι: Μέχρι αρκετά πρόσφατα, κανείς δεν άκουγε τι έλεγε μια γυναίκα, και μετά με την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι γυναίκες έχουν μια φωνή και αυτό είναι αναμφισβήτητο… Καταναλώνουν επίσης πολύ περισσότερα μέσα από τους άνδρες. Όταν μιλάτε για την επιχείρησή μου, είναι λογικό να απευθύνομαι μόνο σε ένα κοινό που καταναλώνει περισσότερο από οποιονδήποτε, σωστά; Τα οικονομικά είναι τόσο εμπειρικά που δεν μπορείς να μην ακούς πια τις γυναίκες. Φτάνει πια.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments