Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Σπύρος Καρανικόλας
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής και Δικηγόρος

Με την
Σοφία Χύτου

Σπύρος Καρανικόλας στο pagenews.gr: Ενεργειακά, εξοπλιστικό πρόγραμμα, Κίνημα Αλλαγής

Σπύρος Καρανικόλας στο pagenews.gr: Ο κ. Σπύρος Καρανικόλας μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και Δικηγόρος μίλησε για τα ενεργειακά, το εξοπλιστικό πρόγραμμα, τον κατώτατο μισθό, την πανδημία αλλά και για το Κίνημα Αλλαγής.

Το μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρος κ. Σπύρος Καρανικόλας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα ενεργειακά, το εξοπλιστικό πρόγραμμα, τον κατώτατο μισθό, την πανδημία αλλά και για το Κίνημα Αλλαγής

Σπύρος Καρανικόλας στο pagenews.gr: Για τα ενεργειακά

Ο κ. Σπύρος Καρανικόλας ερωτηθείς για τα ενεργειακά και τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί σημείωσε: “Η ενεργειακή κρίση η οποία εντείνεται δυστυχώς από το ενδεχόμενο της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αφορά φυσικά αυτή κατάσταση μόνο τη Ρωσία ή μόνο την Ουκρανία αφορά το σύνολο της ανθρωπότητας και φυσικά αφορά την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και είδαμε αυτές τις ημέρες όταν ηχούν τα τύμπανα του πολέμου, τι σημαίνει σε επίπεδο χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο. Έχουμε γενικά πολύ μεγάλες ανακατατάξεις στα διεθνή χρηματιστήρια που αυτό έχει και τη συνέπειά του, και στις ανατιμήσεις και στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και στις ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες..”

“Μετά από μια μεγάλη και δεκαετή οικονομική κρίση με τα μνημόνια και όλα αυτά που βίωσε ο ελληνικός λαός και τώρα και η πανδημία φυσικά, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει πάρα πολύ δύσκολες συνέπειες σε ότι αφορά την κατάσταση της οικονομίας μας. Όντως η κυβέρνηση έχει πάρει κάποια σημαντικά μέτρα στήριξης σε ότι αφορά και τους λογαριασμούς ρεύματος που είναι ιδιαίτερη αυξημένοι και κυριολεκτικά οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ύψος των αναπροσαρμογών, δηλαδή από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και των αυξήσεων που έχουν έρθει αλλά και σε ότι αφορά και τις τιμές της βενζίνης, έχει ξεπεράσει πλέον τα 2 ευρώ η βενζίνη και συνεπακόλουθα αυξήσεις βασικών προϊόντων στις τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς όπως συνηθίζουμε να το λέμε…”.

Σπύρος Καρανικόλας στο pagenews.gr: Εξοπλιστικό πρόγραμμα

“Με τον ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα να μην ψηφίζει για άλλη μια φορά πολύ σημαντικές διεθνείς συμβάσεις της χώρας όπως για παράδειγμα την πρόσφατη τώρα για την αγορά των επιπλέον rafale και των φρεγατών που ενισχύουν τη διπλωματική ισχύ και την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας και είδατε τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, να μην υπερψηφίζει αυτές τις συμβάσεις της αγοραπωλησίας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο προς στην ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως προς την τουρκική κοινωνία ότι υπάρχει μια ισχυρή μειοψηφία στη χώρα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφωνεί με την τακτική της χώρας για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος μέσω της αγοράς του συγκεκριμένου Rafale και φρεγατών” σημείωσε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ και δικηγόρος κ. Σπύρος Καρανικόλας.

Σπύρος Καρανικόλας στο pagenews.gr: Κατώτατος μισθός

“Νομίζω ότι είναι αναγκαίο και θα γίνει. Τελείως συμβολικά η κυβέρνηση αύξησε τον κατώτατο μισθό στο 2% και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε για την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού από το μήνα Μάιο και μετά, δεδομένων βέβαια των δημοσιονομικών της χώρας. Δεν γεννήσαμε ξαφνικά λεφτά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί γιατί το πάθημα που πάθαμε την προηγούμενη δεκαετία πρέπει να μας γίνει ένα ισχυρό μάθημα” υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας.

Πανδημία και επόμενη ημέρα

Για την πανδημία του κορωνοϊού και την επόμενη ημέρα ο κ. Καρανικόλας ανέφερε ότι: “Μόλις λήξει η περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης εκεί θα φανεί και το βάθος των συνεπειών και ευελπιστώ να μην επαληθευτώ αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αναδειχθούν οι οικονομικές συνέπειες από όλη αυτή την περιπέτεια των 2 ετών που βιώνουμε την υγειονομική κρίση. Βεβαίως πρωταρχικός στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της πανδημίας με δεδομένο φυσικά ότι η επιστήμη μας έχει δώσει εδώ και ένα χρόνο δωρεάν τη δυνατότητα αντιμετώπισης του κορωνοϊού με τα φάρμακα, με το εμβόλιο, τα οποία πραγματικά σώζουν ζωές”.

Σπύρος Καρανικόλας στο pagenews.gr: Για το Κίνημα Αλλαγής

“Νομίζω ότι το μεγάλο μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αξιόπιστο πολιτικό λόγο να κάνει εποικοδομητική και ουσιαστική κριτική και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά από την άλλη να συνεχίσει να στηλιτεύει τον δημαγωγικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία και μάλιστα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουν οι πολίτες και με την πανδημία και τα ζητήματα ακρίβειας και τη γενικότερη οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σήμερα, χρειάζεται ουσιαστικός πολιτικός λόγος μακριά από δημαγωγικούς και λαϊκιστικούς ισχυρισμούς και επιχειρήματα, άρα λοιπόν πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο αυτό του ορθού λόγου, της πολιτικής ορθότητας….” κατέληξε ο κ. Καρανικόλας.