Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο πραγματοποίησε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο πραγματοποίησε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο για ακόμη φορά την εκτίμηση στο πρόσωπό του και την ολόθερμη στήριξή του στο πνευματικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πάντα κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Η κίνηση Πούτιν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το Ουκρανικό. Κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών Assen Vassilev και σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία λέγοντας πως η χώρα μας «ως θεμελιώδη αρχή, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών.

Καταδικάζει συνεπώς απερίφραστα ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες και ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονίζεται ήδη με τους εταίρους της ώστε η αντίδρασή της να είναι κοινή και ουσιαστική».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα έχει έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας και παρακολούθησης των εξελίξεων: «την προστασία και τη στήριξη της Ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία αλλά και της πολυπληθούς κοινότητας στη Μαριούπολη, η οποία έχει παρουσία 2.000 και πλέον ετών στην περιοχή και για την οποία εργαζόμαστε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments