Πολιτική

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: Η αμυντική πολιτική βασικός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία της χώρας

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: Η αμυντική πολιτική βασικός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία της χώρας
Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, βουλευτής Νομού Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, γράφει στο pagenews.gr για τη σημασία της αμυντικής πολιτικής, ως μέρος της εθνικής πολιτικής και βασικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της χώρας.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας, η αυξανόμενη ένταση στον ευρύτερο χώρο, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ανάγκη για ασφαλή πορεία της πατρίδας μας αλλά και η ανάγκη για συνεχή προσαρμογή στις ιδιαίτερες εξελίξεις επιβάλλουν την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Εξάλλου, η αμυντική θωράκιση της χώρας μας δεν αποτελεί μόνο προαπαιτούμενο για την ασφάλεια της, αλλά και παράγοντας που θα της επιτρέψει να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν την παρουσία τους, ορθώνουν το ανάστημά τους και συμβάλλουν αποτελεσματικά στη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας.

Η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας ήταν η καλύτερη αφορμή για όλες τις δυνάμεις να αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και να επιδείξουν πνεύμα εθνικής συνεννόησης και σύμπνοιας. Απέναντι στα μεγάλα εθνικά ζητήματα η χώρα δεν κάνει διαχωρισμούς σε κόμματα και πολιτικές. Ωστόσο, κάποιες δυνάμεις στο βωμό του πολιτικού οφέλους και ικανοποίησης συγκεκριμένου κομματικού κοινού, αγνόησαν τις εθνικές ανάγκες και επιταγές των καιρών.

Είναι πια κοινή διαπίστωση ότι δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι ή απλοί παρακολουθητές μιας συνεχούς εξελισσόμενης κατάστασης. Το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας, το οποίο σε συνδυασμό με τη στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της χώρας μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και Βαλκανίων, καθίσταται ως μια από τις πιο ευαίσθητες και απαιτητικές από θέμα ασφαλείας, περιοχές του πλανήτη, όπου τα αποκλίνοντα συμφέροντα και επιδιώξεις αυξάνουν την πολυπλοκότητα και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επίλυσης συγκρούσεων και διαφορών.

Η άμυνα άλλωστε είναι αυτή που συνιστά διαχρονικά το ορθολογικό εργαλείο εκπλήρωσης των στόχων της διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής,  στοχεύοντας παράλληλα στην εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας, την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και τη δημιουργία συνθηκών προόδου, ευημερίας, βιώσιμης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Η απόκτηση των τριών γαλλικών φρεγατών, των έξι πρόσθετων Rafale και των τορπιλών βαρέων τύπου για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι απαραίτητες. Είναι απαραίτητες και χρήσιμες καθώς έτσι αναβαθμίζεται το αμυντικό δυναμικό μιας χώρας που προσβλέπει στην ειρήνη, αλλά και είναι πάντοτε έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε δυνητικό κίνδυνο.

Και αυτές οι αγορές δεν αποτελούν απλά προσθήκες στον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας, αλλά μια σημαντική γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής καθώς καθιστούν την αεράμυνα και τη ναυτική δύναμή μας από τις ισχυρότερες δυνάμεις στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο, κάτι που προσδίδει θετικά πρόσημα στην ευελιξία της εθνικής μας διπλωματίας.

Η επιχειρησιακή μας αναβάθμιση είναι γεγονός. Η αντιπολίτευση χωρίς σταθερό και στιβαρό λόγο επιλέγει για ακόμα μια φορά να σταθεί απέναντι στα μεγάλα και κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Εμείς, αταλάντευτοι και προσηλωμένοι και έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των γεωπολιτικών εξελίξεων κινηθήκαμε σε δυο βασικούς άξονες: στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και στην ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών μας.

Η Ελλάδα θωρακίζεται και ενισχύεται μέρα με την μέρα. Εξάλλου, όραμα και πεποίθηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η Ελλάδα να γίνει χώρα δυνατή, αξιόπιστη, που διατρανώνει το δίκιο της. Με θέσεις σαφείς και αδιαπραγμάτευτες. Με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς θεσμούς. Με πλήρη πίστη στις δυνάμεις της. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.

Διαφορετικά μηνύματα που αποστέλλονται δημιουργούν την εντύπωση μιας χώρας αποσταθεροποιημένης και αδύναμης. Η αμυντική πολιτική είναι μέλος της εθνικής πολιτικής γιατί πεποίθηση αυτής της κυβέρνησης ήταν και είναι πως η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδος πρέπει να πλαισιώνεται από τη θωράκιση της ασφάλειάς της και την ανάταση της εθνικής της αξιοπρέπειας.

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος είναι Βουλευτής Νομού Έβρου της Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments