Αθλητισμός

UEFA Champions League: «Καθάρισε» η Τσέλσι την Λιλ – Ανοιχτοί λογαριασμοί για Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους

UEFA Champions League: «Καθάρισε» η Τσέλσι την Λιλ – Ανοιχτοί λογαριασμοί για Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους
Η Τσέλσι πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη φάση των 8 μετά το 2-0 επί της Λιλ, ενώ Γιουβέντους και Βιγιαρεάλ θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους στη ρεβάνς, μετά το 1-1

Δύο αναμετρήσεις είχε το αποψινό πρόγραμμα της φάσης των «16» του UEFA Champions League.

Η Τσέλσι υποδέχθηκε στο Λονδίνο την Λιλ και την κέρδισε με 2-0, παίρνοντας έτσι ένα σημαντικό προβάδισμα, ενώ η Βιγιαρεάλ υποδέχθηκε την Γιουβέντους στο «Ελ Μαδριγάλ» με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Τσέλσι-Λιλ 2-0

Οι  Άγγλοι ήταν καλύτεροι από την αρχή της αναμέτρησης, πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις και τελικά κατάφεραν να πάρουν μια σχετικά άνετη νίκη.

Ο Χάβερτς στο 8′ έκανε το 1-0 για την Τσέλσι με κεφαλιά, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο ίδιος παίκτης είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά το 20ο λεπτό, με την Τσέλσι να μην απειλείται ιδιαίτερα από τους Γάλλους, αλλά και να μην απειλεί η ίδια. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 63′, όταν και ο Καντέ έκανε μια απίστευτη κούρσα και έβγαλε τετ-α-τετ τον Πούλισιτς, με τον Αμερικανό εξτρέμ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-0

Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους 1-1

Χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα ανοίξει λογαριασμό στο Champions League. Ο λόγος βέβαια για τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος μόλις στο πρώτο λεπτό έκανε το 0-1 για την Γιουβέντους με ένα όμορφο διαγώνιο σουτ.

Είναι το πιο γρήγορο γκολ που σημειώνει ποτέ παίκτης που κάνει ντεμπούτο ως βασικός στο Champions League, αλλά συνολικά είναι το δεύτερο πιο γρήγορο ενός πρωτάρη, αφού τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Γεβγέν Κοποπλιάνκα είχε σκοράρει στα 15 δευτερόλεπτα, μπαίνοντας ως αλλαγή σε αγώνα της Σεβίλλης.

Όμως η συνέχεια για τους «μπιανκονέρι» δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς οι Ιταλοί υποχώρησαν και άφησαν την Βιγιαρεάλ να κάνει παιχνίδι.

Ο Λο Σέλσο στο 12′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και «κίτρινο υποβρύχιο» απειλούσε διαρκώς τον Σέσνι. Τελικά αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο Ντάνι Παρέχο στο 66′.

Ο Καπού σέντραρε, ο Παρέχο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γιουβέντους και έκανε το 1-1 για την Βιγιαρεάλ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν για το δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να απειλήσουν σοβαρά τον Σέσνι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Το τελικό 1-1 βρίσκει σχετικά ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, αν και η ρεβάνς είναι… ορθάνοιχτη, από την στιγμή μάλιστα που πλέον δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments