Οικονομία

Ουκρανία πόλεμος ρούβλι: Υπό κατάρρευση – Στα 86,9 η ισοτιμία έναντι του δολαρίου

Ουκρανία πόλεμος ρούβλι: Υπό κατάρρευση – Στα 86,9 η ισοτιμία έναντι του δολαρίου
Ουκρανία πόλεμος ρούβλι: Αναμενόμενες πιέσεις ασκούνται στο ρούβλι στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν πως οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα είναι επώδυνες για τη ρωσική οικονομία.

Αναμενόμενες πιέσεις ασκούνται στο ρούβλι στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν πως οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα είναι επώδυνες για τη ρωσική οικονομία. Όπως ήταν φυσικό η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρέασε και το ρούβλι.

Η ισοτιμία του ρουβλιού με το δολάριο ήταν στο χθεσινό κλείσιμο στο 78,8 ρούβλια ανά δολάριο και σήμερα διαμορφώνεται ήδη στα 86,8 ρούβλια ανά δολάριο, ήτοι υποτιμάται κατά 10% περίπου. Έτσι, λόγω της ουκρανικής κρίσης το ρούβλι βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα που έχει διαπραγματευθεί ποτέ έναντι του δολαρίου.

Εν μέσω της εισβολής η Μόσχα ανέστειλε τις συναλλαγές σε όλες τις αγορές της. Ο Πούτιν κήρυξε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μόλις δύο ημέρες μετά την αποστολή στρατευμάτων στις αποσχισμένες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Να σημειωθεί πως κατά την κρίση στην Κριμαία το 2014 η ισοτιμία του ρουβλιού έναντι του δολαρίου ήταν στα 35 ρούβλια ανά δολάριο και στην οκταετία που έχει μεσολαβήσει το ρωσικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί κατά 148%.

Εκτινάχθηκαν οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου λόγω της ρωσικής εισβολής

Νέα εκρηκτική άνοδο σημειώνουν σήμερα τα συμβόλαια φυσικού αερίου λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το συμβόλαιο για τον Φεβρουάριο σημειώνει άνοδο 26,5% στα 111 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ράλι έως και 41% σημείωσαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έπειτα από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, καθώς πλέον αναμένονται οι περαιτέρω κυρώσεις της Δύσης αλλά και τα αντίποινα της Μόσχας που πιθανότατα θα διαταράξουν τις ενεργειακές προμήθειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments