Ελλάδα

Ουκρανοί επιστρέφουν στη χώρα τους για να πολεμήσουν

Ουκρανοί επιστρέφουν στη χώρα τους για να πολεμήσουν

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΤ

Λεωφορείο για την Ουκρανία ξεκινά σήμερα από το κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα ξεκινά το πρώτο λεωφορείο από την Αθήνα για την Ουκρανία ναυλωμένο από την Ουκρανική Κοινότητα. Έξω από την Ουκρανική πρεσβεία στην Φιλοθέη σήμερα ο κόσμος είναι λιγότερος απ’ ότι χθες όμως αρκετοί Ουκρανοί πολίτες που μένουν στη χώρα μας προσήλθαν στην πρεσβεία, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στα χωριά τους, στα μέρη που έχουν συγγενείς και φίλους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία, αν και μένουν 20 και 25 χρόνια στην Ελλάδα. Ζητούν να πάνε κοντά στους δικούς τους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να επιστρέψουν για να μπούνε στις λίστες των εθελοντών ώστε να καταταγούν στο στρατό και να πολεμήσουν. Είναι πολλοί αυτοί οι νέοι άνθρωποι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ουκρανικής Κοινότητας.

Για το λόγο αυτό ναυλώνονται τουριστικά λεωφορεία από την κοινότητα εδώ καθώς ο μοναδικός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στην Ουκρανία είναι οδικώς.

Στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν και βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία καθώς δεν ξέρουν τι συμβαίνει δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και θέλουν να γυρίσουν στις οικογένειες τους και απευθύνονται στην πρεσβεία προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ταξιδέψουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments