Διεθνή

Σον Πεν: Το ολέθριο λάθος του Πούτιν και ο κίνδυνος για την Αμερική

Σον Πεν: Το ολέθριο λάθος του Πούτιν και ο κίνδυνος για την Αμερική

Πηγή Φωτογραφίας: kyivindependent.com

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε στην Ουκρανία ώστε να καταγράψει - πριν την έναρξη του πολέμου - την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή - Με ανάρτησή του στο Twitter προειδοποιεί για τους κινδύνους αυτής της εισβολής

Ο Σον Πεν αποκάλεσε τον πόλεμο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία «ολέθριο λάθος», με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο 61χρονος ηθοποιός έγραψε: «Ήδη ένα ολέθριο λάθος με ζωές που αφαιρέθηκαν και καρδιές που έσπασαν, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο κ. Πούτιν θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος για όλη την ανθρωπότητα. Ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί σε ιστορικά σύμβολα θάρρους και αρχών».

Και πρόσθεσε: «Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τον δημοκρατικό εναγκαλισμό των ονείρων. Αν την αφήσουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας ως Αμερική χάνεται».

Ο Πεν πέταξε αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και εθεάθη να κάθεται μπροστά και στο κέντρο μιας κυβερνητικής ενημέρωσης Τύπου λίγες μόλις ώρες μετά την εισβολή, καθώς εκπροσωπούσε το VICE για ένα ντοκιμαντέρ που γυριζόταν για τον πόλεμο, τον οποίο ο Πούτιν χαρακτήρισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Το ντοκιμαντέρ – το οποίο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και ένα μήνα και έχει επικεντρωθεί στην αυξανόμενη ένταση στην περιοχή – είναι μια παραγωγή των VICE Studios, «σε συνεργασία με το VICE World News και την Endeavor Content», σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου μέσων ενημέρωσης.

Το ευχαριστώ της ουκρανικής κυβέρνησης στον Πεν

Σε μεταφρασμένη ανάρτησή της στο Facebook, η ουκρανική κυβέρνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την παρουσία του Πεν και τον επαίνεσε ως πιο θαρραλέο από τους δυτικούς ηγέτες.

«Ένας Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν έφτασε στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας».

«Ο Σον Πεν επιδεικνύει το θάρρος που λείπει από πολλούς άλλους, ιδίως από τους δυτικούς πολιτικούς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Πεν συναντήθηκε και με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δημοσίευσε βίντεο της συνάντησής τους στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σταματήσει η Ρωσία!», έγραψε στη λεζάντα ο πρώην κωμικός και ηθοποιός Ζελένσκι.

Πληροφορίες από dailymail.co.uk/ ertnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments