Διεθνή

Αυτοκτόνησε ο οικονομικός διευθυντής της Gazprom στην Αγία Πετρούπολη

Αυτοκτόνησε ο οικονομικός διευθυντής της Gazprom στην Αγία Πετρούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Νεκρός βρέθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Gazprom. Αυτοκτόνησε στο γραφείο του, στην Αγία Πετρούπολη.

Νεκρός βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη ο οικονομικός διευθυντής της Gazprom, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ενιαίου Κέντρου Διακανονισμού (UCC) της Gazprom για την εταιρική ασφάλεια.

Πρόκειται για τον 61χρονο Alexander Tyulakov. Νωρίτερα σήμερα, διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι είχε βρεθεί νεκρός ο οικονομικός διευθυντής της Gazprom, ωστόσο στη συνέχεια μεταδόθηκε ότι η πληροφορία ήταν λανθασμένη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Market Rebellion, ο οικονομικός διευθυντής της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας φυσικού αερίου στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας στη Ρωσία με βάση τα έσοδα, βρέθηκε νεκρός έχοντας βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Κρεμλίνο: «Ούτε η Gazprom ούτε η Ρωσία ευθύνονται για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη»

Ούτε η Gazprom ούτε η Ρωσία ευθύνονται για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ απαντώντας στις δηλώσεις του διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ).

«Φυσικά εκείνο που με εξέπληξε ήταν η δήλωση του επικεφαλής ενός τέτοιου αξιοσέβαστου οργανισμού όπως ο ΔΟΕ, ο οποίος προσπαθεί να κλείσει τα μάτια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ευρωπαίοι καταναλωτές. Αναμφίβολα εδώ δεν υπάρχει καμία ευθύνη ούτε της Gazprom, ούτε γενικά της Ρωσίας», δήλωσε ο Νόβακ.

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη επηρεάστηκε από τον μακρύ χειμώνα, σύμφωνα με τον Νόβακ

Ο Νόβακ τόνισε ότι την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη επηρέασε ο μακρύς χειμώνας, ο οποίος επέβαλε την απόληψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου από τις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου (UGS) στην Ευρώπη. Επιπλέον, η παγκόσμια οικονομία άρχισε να ανακάμπτει ενώ το υγροποιημένο αέριο, κυρίως από τις ΗΠΑ, κατευθύνθηκε στις ασιατικές αγορές, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του ΔΟΕ Φατίχ Μπιρόλ, σε δηλώσεις του, τις οποίες είχε μεταδώσει το ειδησεογραφικό  πρακτορείο Bloomberg, είχε πει ότι η μεγάλη ένταση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου προκλήθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς της Ρωσίας, ενώ για την έλλειψη αερίου στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η Gazprom.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments