Διεθνή

«Δεν θα γίνουμε μέλος Ρωσικής Αυτοκρατορίας», διαμηνύει ο Δήμαρχος Κιέβου

«Δεν θα γίνουμε μέλος Ρωσικής Αυτοκρατορίας», διαμηνύει ο Δήμαρχος Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: Athens Magazine

«Το Κίεβο κρατάει, πολεμάμε για τα σπίτια μας, το μέλλον, την ανεξαρτησίας μας», ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος  της Ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο και επισημαίνει: «Δεν θα γίνουμε μέλος Ρωσικής Αυτοκρατορίας». Ο Δήμαρχος Κιέβου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έδωσε με τα λόγια αυτά το στίγμα της αντίστασης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Μιας πόλης που αντιστέκεται […]

«Το Κίεβο κρατάει, πολεμάμε για τα σπίτια μας, το μέλλον, την ανεξαρτησίας μας», ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος  της Ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο και επισημαίνει: «Δεν θα γίνουμε μέλος Ρωσικής Αυτοκρατορίας».

Ο Δήμαρχος Κιέβου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έδωσε με τα λόγια αυτά το στίγμα της αντίστασης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Μιας πόλης που αντιστέκεται γενναία, παρότι βρίσκεται από τη νύχτα της Παρασκευής, υπό ασφυκτικό ρωσικό κλοιό και που έχει ανατρέψει τα σχέδια του Πούτιν για ταχεία κατάκτηση. Πόλεμος στην Ουκρανία - Βιτάλι Κλίτσκο: Ο πυγμάχος δήμαρχος Κιέβου που  πολεμάει τους Ρώσους εισβολείς

«Δεν θα γίνουμε μέλος Ρωσικής Αυτοκρατορίας»

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, Δήμαρχος Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας,  βρίσκεται από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην πρώτη γραμμή αντίστασης πολεμώντας και ο ίδιος δίπλα στους πολίτες, στα μέτωπα της πόλης τους. Υπογράμμισε δε, ότι «πολεμάμε για το μέλλον μας, τα σπίτια μας, την ανεξαρτησία μας».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης κι πως το μεγάλο πρόβλημα είναι οι καταστροφές στις υποδομές. «Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τέτοιο προσφυγικό ρεύμα, οι άνθρωποι χάνουν τα πάντα. Χρειαζόμαστε ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε.

«Τι θέλουν οι Ρώσοι, να ξαναφτιάξουν την αυτοκρατορία τους: Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την ανεξαρτησία μας», ξεκαθάρισε.

Για τους Τσετσένους στρατιώτες ο Δήμαρχος Κιέβου διερωτήθηκε: «Γιατί βρίσκονται εδώ»

Ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ερωτώμενος για τους Τσετσένους στρατιώτες, αφού αναρωτήθηκε «γιατί βρίσκονται εδώ», είπε ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι οι Ρώσοι έχουν στείλει μικρές μονάδες, σαμποτέρ, κομάντο και ελεύθερους σκοπευτές. «Ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν κύμα πανικού. Εμείς έχουμε καταφέρει να συλλάβουμε κάποιους από αυτούς που τόλμησαν να μπουν στην πόλη. Για αυτό έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ στην πόλη, για να μπορούμε να τους εντοπίζουμε», ανέφερε. Δήμαρχος Κίεβου: Χρειάζονται προληπτικές κυρώσεις στη Ρωσία-Στόχος του  Πούτιν είναι η πρωτεύουσα

Ο Βιτάλι Κλίτσκο ενημέρωσε ότι πολύς κόσμος ζητούσε όπλα και αρκετοί έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση. «Πολύ σημαντική η εμπλοκή του συνόλου του πληθυσμού, ακόμα και σε επίπεδο γειτονιάς», επισήμανε ο Δήμαρχος της Ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας. Το μήνυμά μας προς τους Ρώσους είναι σαφές: Γυρίστε στο σπίτι σας, φύγετε από εδώ», είπε ξεκάθαρα κλείνοντας τη συνέντευξη ο Δήμαρχος Κιέβου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments