People

Ερντογάν: Τα πιο δύσκολα γενέθλια για τον… “πολυχρονεμένο “

Ερντογάν: Τα πιο δύσκολα γενέθλια για τον… “πολυχρονεμένο “

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - Spiegel

Ερντογάν: Η απροσδόκητη έκπληξη για τα γενέθλιά του.

Κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του Ερντογάν, το επικοινωνιακό επιτελείο του ετοιμάζει ένα εκθαμβωτικό επικοινωνιακό σόου ειδικά για την περίσταση. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ετοιμάζει βίντεο με τα προηγούμενα γενέθλια του Τούρκου προέδρου, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ομοϊδεάτες ηγέτες του εύχονται «χρόνια πολλά» και αναρτούν φωτογραφίες από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του.

Το κλίμα φέτος είναι πολύ τεταμένο. Οι εορτασμοί και τα προπαγανδιστικά «σόου» δε απουσιάζουν, όμως τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από το «λευκό σαράι» -το προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας- είναι αρκετά πυκνά.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς, η οικονομία της συνεχίζει να βυθίζεται κα τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις του AKP χαλάνε την γιορτή. Επιπλέον τα ερωτήματα και οι σκιές γύρω από την επισφαλή υγεία του Ερντογάν επιμένουν.

Η αποτυχία του Ερντογάν να υπερασπιστεί τη λίρα κάνει τους επενδυτές να αναρωτιούνται εάν η Τουρκία θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα χρέη της. Στα 68 του πλέον χρόνια, μετά απο δύο δεκαετίες στο τιμόνι της γείτονος ο «αυτοκράτορας της Τουρκίας συμπεριφέρεται περισσότερο από ποτέ σαν να μην υπάρχουν όρια στη δύναμή του, την ώρα μάλιστα που φαίνεται πιο ευάλωτος από ποτέ» γράφουν οι Financial Times.

Φέτος όμως έγινε και κάτι απροσδόκητο στα γενέθλιά του. Οικογένειες που πραγματοποιούν εδώ και 908 ημέρες καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο του HDP για τα παιδιά τους που απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση PKK στο Ντιγιαρμπακίρ, γιόρτασαν τα γενέθλια του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια τούρτα με τη φωτογραφία του. Οι οικογένειες συνεχάρησαν τον Πρόεδρο Ερντογάν, με τον οποίο μίλησαν τηλεφωνικά, για τη νέα του χρονιά στη γη.

Φωτογραφία – Demirören Haber Ajansı

Οι οικογένειες που παρακολουθούν τα γεγονότα που διαδραματίζονται γιόρτασαν σήμερα τα γενέθλια του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Ayşegül Biçer, η οποία επανενώθηκε με τον γιο της Μουσταφά, που απήχθη από το PKK, στις 29 Ιουλίου πέρυσι, αλλά συνεχίζει να στηρίζει τις οικογένειες που διαμαρτυρήθηκαν, μίλησε στο τηλέφωνο με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκ μέρους των οικογενειών.

Φωτογραφία – Demirören Haber Ajansı

Οι ευχές

Ο Biçer είπε, “Είμαστε σε εγρήγορση, θέλουμε να σώσουμε τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά να ζήσεις. Θυμόμαστε τη μητέρα σου με έλεος και ευγνωμοσύνη που άφησε έναν γιο σαν εσένα ως πρόεδρο. Είμαστε σίγουροι ότι η Τουρκία βρίσκεται σε ασφαλή χέρια. Είθε ο Κύριός  να σας δώσει μακροζωία. Diyarbakır Έχετε γίνει η ελπίδα των μητέρων τους, η ελπίδα των καταπιεσμένων και των θυμάτων. Χαίρομαι που σας έχω και χρόνια πολλά για να προχωρήσουμε με δυνατά βήματα το 2023. ”

Η Sevgi Çağmar, η οποία παρακολουθούσε με τον σύζυγό της Nihat για τον 23χρονο γιο της, Yavuz, που απήχθη στο βουνό από μέλη του HDP ενώ σπούδαζε στην 4η τάξη του πανεπιστημίου πριν από 7 χρόνια στη Σακαρία, είπε στον Πρόεδρο Ο Ερντογάν στα κουρδικά, “Είθε ο Θεός να σου δώσει μακροζωία, πρόεδρέ μου. Είπε “Μη μας λείψεις” και γιόρτασε τα γενέθλιά του.

Φωτογραφία – Demirören Haber Ajansı

Τι απάντησε ο πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του στις οικογένειες που συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους, είπε: “Ελπίζω να κρατήσουν τις προσευχές τους. Ελπίζω να ανταποκριθούμε σε όλες τις προσδοκίες μας. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πολύ. Ο Θεός να σας έχει καλά”.

Η τούρτα, που ετοιμάστηκε για τον Πρόεδρο Ερντογάν και έχει τη φωτογραφία του, στάλθηκε στην Υπηρεσία Προστασίας Παιδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments