Διεθνή

Ουκρανία: Η αντίδραση της ΕΕ στο ουκρανικό αίτημα ένταξης

Ουκρανία: Η αντίδραση της ΕΕ στο ουκρανικό αίτημα ένταξης
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζήτησε την άμεση ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να απαντήσει ο Σαρλ Μισέλ.

Λίγο πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ο Ζελένσκι ζήτησε την άμεση ένταξη της χώρας του στην ΕΕ. Το αίτημα του αυτό απάντησε ο Σάρλ Μισέλ λέγοντας ότι «αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί πολύ γρήγορα από το Συμβούλιο και να ληφθεί η απόφαση για το αν θα ζητηθεί επείγουσα γνώμη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ωστόσο, παρά την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι περιμένει την αίτηση της Ουκρανίας για να ενταχθεί στην Ε.Ε. «άμεσα», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τόνισε ότι αυτό απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των 27 μελών της ΕΕ και αυτή τη στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες» μεταξύ τους ως προς το θέμα.

H προσεκτική απάντηση του Σαρλ Μισέλ

«Η ένταξη είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από καιρό από την Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες στους κόλπους της ΕΕ για την διεύρυνση», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στα δεδομένα που αφορούσαν την πριν από την ρωσική επίθεση συγκυρία.

«Η Ουκρανία θα διαβιβάσει μία επίσημη αίτηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διατυπώσει την επίσημη θέση της και το Συμβούλιο θα εκφρασθεί», εξήγησε ο Σαρλ Μισέλ.

Αίτημα για ένταξη στην ΕΕ

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από την ΕΕ να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ένωση με μια νέα, έκτακτη διαδικασία. Σύμφωνα με την προεδρία της Ουκρανίας, ο βασικός στόχος των συνομιλιών Κιέβου και Μόσχας είναι η κατάπαυση πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, επίσης, λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών στη Λευκορωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments