Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε 25 χλμ από το κέντρο του Κιέβου οι Ρώσοι – Νέα νύχτα αγωνίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε  25 χλμ από το κέντρο του Κιέβου οι Ρώσοι – Νέα νύχτα αγωνίας
Αμερικανός αξιωματούχος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας και πως στόχος τους είναι να την περικυκλώσουν

Άλλη μία νύχτα αγωνία και τρόμου ζουν οι κάτοικοι στο Κίεβο όπου από νωρίς το απόγευμα ακούγονται εκρήξεις και ηχούν οι σειρήνες, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση των πρώτων συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, χωρίς ωστόσο κάποιο ορατό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει το CNN  οι εκρήξεις αυτές είναι οι σφοδρότερες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου «Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα στα 25 χιλιόμετρα απόσταση από το Κίεβο». Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τονίζει ότι «Στόχος των Ρώσων είναι να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις και να περικυκλωθεί το Κίεβο. Αυτό σκοπεύουν να το κάνουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες»και προσθέτει: «Η κατάληψη του Χαρκόβου παραμένει ένα αντικείμενο συζήτησης, καθώς διίστανται οι απόψεις, ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την πορεία τους στα ανατολικά της Ουκρανίας, προς τη Μαριούπολη. Όμως δεν έχουν καταλάβει καμία από τις δύο πόλεις».

«Η πεποίθηση που υπάρχει, είναι ότι αν καταφέρουν να κατακτήσουν το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, τότε θα μπορούν να χαράξουν μία γραμμή μεταξύ των δύο πόλεων, που θα τους επιτρέψει να πάρουν το ανατολικό τμήμα της χώρας», είπε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά όπλα που έθεσε σε κατάσταση συναγερμού ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απάντησε ότι »δεν υπάρχει κάτι από το υπουργείο Άμυνας». «Ωστόσο, παρακολουθούμε και βλέπουμε από κοντά, όσο περισσότερο μπορούμε», πρόσθεσε.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο Πούτιν θα δώσει εντολή για πιο εντατικές και πιο επιθετικές επιχειρήσεις στο Κίεβο, ώστε να συντομεύσει ο χρόνος εισχώρησης των ρωσικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ήδη υπάρχουν αναφορές για μεγάλο αριθμό εκρήξεων στα περίχωρα της μεγάλης πόλης, αμέσως μετά την αποχώρηση των διαπραγματευτικών αποστολών που συναντήθηκαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία δεν έχουν εντοπιστεί Λευκορώσοι στρατιώτες, ούτε έχουν διακρίνει κάποιες κινήσεις του στρατού της Λευκορωσίας προς τα σύνορα.

Σε μία εκτίμηση των Αμερικανών, υπολογίζουν ότι στην Ουκρανία έχουν εισβάλει το 75% των δυνάμεων που είχε συγκεντρώσει ο Πούτιν στα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών και ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, οι δυνάμεις της Λευκορωσίας ετοιμάζονται προκειμένου να ενισχύσουν τις ρωσικές, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την έκβαση στα πολλαπλά πεδία μαχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments