Οικονομία

Κομισιόν: Στον γενικό κανόνα για το δημοσιονομικό πλαίσιο του 2023 θα ενταχθεί και πάλι η Ελλάδα

Κομισιόν: Στον γενικό κανόνα για το δημοσιονομικό πλαίσιο του 2023 θα ενταχθεί και πάλι η Ελλάδα
Κομισιόν: Στον γενικό κανόνα για το δημοσιονομικό πλαίσιο του 2023 θα ενταχθεί και πάλι η Ελλάδα, όπως συνέβη και με τη ρήτρα γενικής διαφυγής τα δύο προηγούμενα χρόνια και φέτος.

Στον γενικό κανόνα για το δημοσιονομικό πλαίσιο του 2023 θα ενταχθεί και πάλι η Ελλάδα, όπως συνέβη και με τη ρήτρα γενικής διαφυγής τα δύο προηγούμενα χρόνια και φέτος. Η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη δημοσιονομική πολιτική του 2023 και, όπως σχεδόν προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναμένεται συνέχιση της χαλάρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας τελειώνει, η 14η αξιολόγηση θα γίνει στις 7 Απριλίου, η έκθεση γι’ αυτήν στις 14 Μαΐου και το μόνο που δεν έχει αποφασιστεί, αλλά αναμένεται σύντομα, είναι αν θα εκταμιευθούν μαζί οι δύο δόσεις που απομένουν τον Ιούνιο ή θα αναβληθεί η μία για το τέλος του χρόνου. Συνολικά μιλάμε για 1,5 δισ. ευρώ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Θετική η Κομισιόν για την εκταμίευση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα

Το πράσινο φως πριν την τελική έγκριση στο πρώτο αίτημα πληρωμής, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, το οποίο υπέβαλε η Ελλάδα διά του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, έδωσε την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

«Κατά την άποψή μας, η Ελλάδα είναι έτοιμη να λάβει την πρώτη της πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης» δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας την προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην εφαρμογή του Σχεδίου και τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στη φιλόδοξη πορεία της ανά την Ελλάδα στη φιλόδοξη πορεία της ανάκαμψης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments