Ελλάδα

Ένοχοι τρεις μαθητές για άγριο bullying σε συμμαθήτριά τους

Ένοχοι τρεις μαθητές για άγριο bullying σε συμμαθήτριά τους

Πηγή Φωτογραφίας: Pexels.com

Το παιδί είχε υποστεί ψυχική βλάβη από τη συμπεριφορά των συμμαθητών της και δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο.

Υπόθεση bullying με θύμα ένα κορίτσι και δράστες πέντε συμμαθητές της, εκ των οποίων κρίθηκαν ένοχοι οι τρεις για τις πράξεις της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης απασχόλησε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου.

Τρεις εκ των κατηγορουμένων ηλικίας κατά τον χρόνο της πράξης, 13 και 15 ετών κρίθηκαν ένοχοι για το ότι με πρόθεση επιτέθηκαν στην ανήλικη συμμαθήτριά τους, κοροϊδεύοντάς την, βάζοντας και άλλα παιδιά του σχολείου να την κοροϊδεύουν και ασκώντας πάνω της ψυχολογική βία και εκφοβισμό με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματική βλάβη. Επιπλέον προσέβαλαν, την τιμή και την υπόληψή της.

Το δικαστήριο επέβαλε και στους τρεις ενόχους το αναμορφωτικό μέτρο της συνδιαλλαγής με το θύμα και όλοι ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους. Επιπλέον, ο πρώτος ανατέθηκε σε επιμελητή ανηλίκων ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του τιμωρήθηκαν με επίπληξη.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, το παιδί είχε υποστεί ψυχική βλάβη από την άθλια συμπεριφορά των συμμαθητών της και δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο, είχε απομονωθεί και είχε κλειστεί στον εαυτό του. To περιστατικό δεν είναι το μόνο στο νησί της Ρόδου. Τον Ιούνιο του 2021 γονείς σχολείου της Ρόδου κατέφυγαν σε εξώδικη διαμαρτυρία για τα περιστατικά εκφοβισμού από 10χρονο μαθητή, τα οποία η διεύθυνση του σχολείου υποβάθμιζε. Πιο συγκεκριμένα, o μαθητής είχε πιάσει παιδιά από τον λαιμό, είχε εκσφενδονίσει πέτρες εναντίον τους, ενώ είχε προβεί και σε βίαιες ενέργειες με χτυπήματα κατά συμμαθητών. Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στη διαδικασία μάθησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments