Διεθνή

Λαβρόφ: Ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός

Λαβρόφ: Ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός
Λαβρόφ: Ο Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε πως αν ποτέ γινόταν τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αυτός θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός.

Περίεργες δηλώσεις έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, ότι εάν διεξαχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θα περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα και θα είναι καταστροφικός, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια ειδική- όπως αποκαλούν οι Ρώσοι – «στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας, θα αντιμετώπιζε έναν «πραγματικό κίνδυνο» εάν το Κίεβο αποκτούσε πυρηνικά όπλα. Ο Λαβρόφ ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία. «Ωστόσο, για την ώρα, το Κίεβο κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ουάσινγκτον» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

“Κύριος στόχος της Μόσχας είναι η προστασία της από τις απειλές”

Συγκεκριμένα είπε: «Η Ρωσία δεν μπορεί παρά να αντιδράσει στον πραγματικό κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία και λαμβάνει όλα τα μέτρα για να το αποτρέψει». Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για κοινή συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα.

Είπε ότι δεν είναι αποδεκτό για τη Ρωσία το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να πετύχει τους στόχους της, όπως μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Λαβρόφ είπε ότι ο κύριος στόχος της Μόσχας είναι η προστασία της από τις απειλές που δημιουργεί η Δύση και σημείωσε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει το έδαφος της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments