Διεθνή

Πούτιν στις γειτονικές χώρες: «Μην κλιμακώνετε την ένταση»

Πούτιν στις γειτονικές χώρες: «Μην κλιμακώνετε την ένταση»
Πούτιν στις γειτονικές χώρες: Ο Ρώσος Πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα προς τις χώρες να μην κλιμακώνουν άλλο την ένταση.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν απηύθυνε μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες να μην κλιμακώσουν την ένταση. «Δεν υπάρχουν κακές προθέσεις προς τους γείτονές μας. Και εγώ θα τους συμβούλευα επίσης να μην κλιμακώσουν την κατάσταση, να μην προχωρήσουν σε τυχόν περιορισμούς. Εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και θα συνεχίσουμε να τις εκπληρώνουμε», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Δεν βλέπουμε καμία ανάγκη για τριβές ή για επιδείνωση των σχέσεων μας. Και όλες οι κυρώσεις εκ μέρους μας, αν προκύψουν, προκύπτουν πάντα αποκλειστικά ως απάντηση σε κάποιες εχθρικές ενέργειες, ενέργειες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε ο Πούτιν. Ο Πούτιν εμφανίστηκε στην τηλεόραση να συμμετέχει διαδικτυακά, από την κατοικία του έξω από τη Μόσχα, σε μια τελετή έπαρσης σημαίας για ένα πορθμείο βόρεια Ρωσία.

Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ένας λαός – Μάχονται σαν Ναζί, χρησιμοποιούν αμάχους

«Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ένας λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Υπάρχουν κατάλοιπα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όποιος τον έζησε στο πλευρό του Χίτλερ είναι απέναντί μας. Είδαμε μισθοφόρους κι από τη Μέση Ανατολή», ανέφερε στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Οι Ουκρανοί μάχονται όπως οι Ναζί. Χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ασπίδες. Βάζουν πυροβόλα μέσα σε αστικό ιστό, για να προκαλέσει θύματα μεταξύ των αμάχων όποιος τους χτυπήσει. Βάζουν τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία».

«Ακόμα και οι Κινέζοι προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα. Χιλιάδες είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν. Τι κάνει η Ουκρανία; Τους μπλοκάρει και τους πάει στην Πολωνία. Εμείς έχουμε ανοίξει διαδρόμους για να φύγουν οι άμαχοι», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αποζημιώσεις για τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών – «Κανένας δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε υπερήφανος για τους Ρώσους στρατιωτικούς καθώς «μάχονται για την ειρήνη και την ελευθερία των ανθρώπων που υπέφεραν στην περιφέρεια του Ντονμπάς και στην Ουκρανία». Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα δοθούν 7 εκατ. ρούβλια σε κάθε οικογένεια που έχασε μέλος της στον πόλεμο, όπως και συντάξεις στους τραυματίες.

«Κανείς δεν θα μας απειλήσει. Ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με περήφανο στρατό. Θα κάνουμε πάντοτε ότι πρέπει για να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων. Προστατεύουμε τις οικογένειες, τα παιδιά, την παιδεία και την υγεία. Θα είμαστε στο πλευρό όσων υπέφεραν από την επιχείρηση στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τέλος ο πρόεδρος της Ρωσίας διαμήνυσε ευθέως πως: «Κανένας δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments