Διεθνή

Τσαβούσογλου: Ανοιχτός για τα ρωσικά αεροσκάφη παραμείνει ο τουρκικός εναέριος χώρος

Τσαβούσογλου: Ανοιχτός για τα ρωσικά αεροσκάφη παραμείνει ο τουρκικός εναέριος χώρος
Τσαβούσογλου: O επικεφαλής τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι ο τουρκικός εναέριος χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σχετικά με το αίτημα περί απαγόρευσης ζώνης πτήσεων. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται και πρέπει να αποτραπεί μια κλιμάκωση, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι Άγκυρα και Μόσχα βρίσκονται σε επαφή σε στρατιωτικό επίπεδο για να διασφαλίσουν ότι τουρκικά πλοία μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Τουρκία θέλει να συγκεντρώσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε ένα φόρουμ διπλωματίας στη νότια Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν κατέστη σαφές εάν οι υπουργοί θα παραστούν.

Η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται πως πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε νωρίτερα σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τη χώρα του όπως και την Ουκρανία, χωρίς να περιμένει «να πληγεί από έναν πόλεμο».

«Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία που δείχνετε και στην Ουκρανία», είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με την πρόεδρο του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία και το αίτημα του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Χειροκροτούν τον (πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ ωραία. Χρειαζόταν λοιπόν μια καταστροφή για να γίνει αυτό… Αλλά η Τουρκία δεν θα περιμένει μια καταστροφή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments