Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μιχάλης Κατρίνης
Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κινήματος Αλλαγής

Με την
Σοφία Χύτου

Μιχάλης Κατρίνης στο pagenews.gr: Ενεργειακή κρίση, Ουκρανία, πανδημία, Κίνημα Αλλαγής

Μιχάλης Κατρίνης στο pagenews.gr: Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για την ενεργειακή κρίση, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις, την πανδημία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ενεργειακή κρίση, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις, την πανδημία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μιχάλης Κατρίνης στο pagenews.gr: Εξελίξεις στην Ουκρανία – Ενεργειακή κρίση

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης ερωτηθείς για την εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και τις συνέπειες στα ενεργειακά απάντησε: «Παρακολουθούμε όλοι εμβρόντητοι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μια πραγματική τραγωδία με ανθρωπιστικές διαστάσεις, με νεκρούς, με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες με κατεστραμμένες περιοχές και κτίρια τις οποίες οι επιπτώσεις ακόμη μέχρι και σήμερα τη στιγμή που μιλάμε κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος και το χρονικό εύρος. Δυστυχώς όσοι νόμιζαν ότι πρόκειται για μια περιφερειακή σύγκρουση ολίγων ημερών έχουν διαψευσθεί, ήδη οι παρενέργειες σε οικονομικό επίπεδο έχουν φανεί και σε επίπεδο χρηματιστηριακό αλλά και σε επίπεδο ανόδου της τιμής αγαθών και υπηρεσιών. Πρώτα από όλα φαίνεται η άνοδος της τιμής της ενέργειας, ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί. Όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα οδυνηρή για τη χώρα μας, εμείς τι βιώνουμε ήδη από τον Οκτώβριο, τη συνεχή άνοδο των τιμών στην ενέργεια και το φυσικό αέριο και συνεπακόλουθα σε μια σειρά αγαθών όπως επίσης και το πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, γενικότερα την ακρίβεια το τελευταίο πεντάμηνο η οποία εκτιμώ ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις το επόμενο τουλάχιστον τετράμηνο…».

Μιχάλης Κατρίνης στο pagenews.gr: Για την τροπολογία για πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα που επηρεάζονται από την κρίση στην Ουκρανία

Ο κ. Κατρίνης απάντησε σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε για πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα που επηρεάζονται από την κρίση στην Ουκρανία τα εξής: «Είναι μια διάταξη οριζόντια. Αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την κίνηση, τη διατροφή, την υγεία, για να το πούμε απλά το σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα, τα μαγαζιά στην εστίαση, οτιδήποτε έχει σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό είναι μια πολύ ωραία επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης η οποία επαναλαμβάνω επί 8 μήνες δεν έχει κάνει ούτε έναν έλεγχο σε κατάστημα λιανικής, σε σούπερ μάρκετ, σε πρατήριο υγρό καυσίμων, σε πρατήριο άρτου. Το μόνο που κάνει είναι να ελέγχει τα μέτρα για το εμπόριο και κατά της πανδημίας. Έρχεται λοιπόν και φέρνει μια διάταξη, εμείς την ψηφίσαμε ως Κίνημα Αλλαγής γιατί οποιαδήποτε διάταξη επιχειρεί να βάλει ένα φρένο σε φαινόμενα αισχροκέρδειας εμείς συμφωνούμε, τη στηρίζουμε, την υπερψηφίζουμε, απλά ξεκάθαρα και κατηγορηματικά…».

Μιχάλης Κατρίνης: Για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία και την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

«Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός συναισθανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν μιλάμε για μια περιφερειακή σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, μιλάμε για μια αλλαγή στο παγκόσμιο status quo ασφάλειας και άμυνας και όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί θα πρέπει να αναθεωρήσουν μια επιδερμική και απλοϊκή προσέγγιση. Όλα πλέον αλλάζουν, επαναπροσδιορίζονται οι ισορροπίες, οι συμμαχίες. Εδώ λοιπόν η Ελλάδα δεν μπορούσε παρά να είναι στην πλευρά του διεθνούς δικαίου, πόσο μάλλον όταν η Ρωσία μόνιμο μέλος του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ αντί να είναι θεματοφύλακας του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ δυστυχώς τον ποδοπατά με έναν πρωτοφανή και κυνικό τρόπο…» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης.

Μιχάλης Κατρίνης: Για την πανδημία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς

«Η πανδημία παρά το γεγονός ότι κυριαρχεί το θέμα του πολέμου και της ακρίβειας γιατί αρκετός κόσμος αδυνατεί σήμερα να τα βγάλει πέρα και να καλύψει βασικές διατροφικές του ανάγκες, το θέμα της πανδημίας αφήνει μια πικρή γεύση στην ελληνική κοινωνία. Πρώτη επιτυχημένη διαχείριση από την κυβέρνηση ακριβώς γιατί οι λοιμωξιολόγοι αποφάσιζαν και η κυβέρνηση απλά υλοποιούσε είναι μια μακρινή ανάμνηση, γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε μετά να υποκαταστήσει την επιστημονική κοινότητα, υπουργοί να παριστάνουν τους λοιμωξιολόγους και αποφάσεις λαμβάνονται με πολιτικό κόστος και πολιτικό κριτήριο και όχι με βάση ποιο είναι το συμφέρον της χώρας από άποψη επιδημιολογική..».

Μιχάλης Κατρίνης: Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι ετοιμοπόλεμο, εκλογικά, οργανωτικά, πολιτικά, όποτε και να γίνουν εκλογές και μέχρι στιγμής τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει το ΠΑΣΟΚ και να εμπιστεύεται ένα νέο άνθρωπο το Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία και στο κόμμα και στην ευρωβουλή και φέρνει ένα άλλο αέρα προοπτικής, ανανέωσης, ενότητας της παράταξης. Εμείς δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τη σκληρή προσπάθεια ώστε να πείσουμε όλο και περισσότερους πολίτες να μας εμπιστευθούν…».