Διεθνή

Λαβρόφ – Κουλέμπα: Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε τριμερή

Λαβρόφ – Κουλέμπα: Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε τριμερή

Πηγή Φωτογραφίας: protothema.gr

Λαβρόφ - Κουλέμπα: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα γίνει τριμερής συνάντηση στην Αττάλεια.

Λαβρόφ και Κουλέμπα πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη 10 Μαρτίου σε φόρουμ στην Αττάλεια.  Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας Λαβρόφ και Κουλέμπα σε φόρουμ στην Αττάλεια.

«Η συνάντηση θα είναι σε τριμερή μορφή. Θα συμμετάσχω και εγώ», είπε ο κ. Τσαβούσογλου. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής. Ακόμη, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσουν οι νέες ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες, μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία

Τα μέλη των αντιπροσωπειών στις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν θα δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις τους πριν συμφωνήσουν σε «κοινές θέσεις», δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Γιούλια Λατίνινα στο κανάλι της στο YouTube.

«Η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πολλές επιλογές που εκφράζονται και από τις δύο πλευρές. Έχουμε συμφωνήσει […] να μην βγούμε στη δημοσιότητα πριν συμφωνήσουμε σε κοινές θέσεις, ώστε η κοινή γνώμη να μην αρχίσει να ασκεί πίεση σε αυτές τις θέσεις», δήλωσε ο Ποντόλιακ. «Δεν θα θέλαμε να προκαλέσουμε κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις σε αυτό το στάδιο εκφράζοντας κάποια ωμά πράγματα», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο  πρώτος γύρος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος στις 3 Μαρτίου. Ο τρίτος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση.

Διέξοδος αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός θα τηρήσει σήμερα προσωρινή κατάπαυση του πυρός, όπως έγινε πριν από μέρες, από τις 09:00 (ώρα Ουκρανίας και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και να απομακρυνθούν οι άμαχοι, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν στις πόλεις Κίεβο, Χάρκιβ, Μαριούπολη και Σούμι, έπειτα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και λόγω της τρέχουσας κατάστασης σε αυτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments