Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκος Παγώνης
Υποδιοικητής ΕΦΚΑ

Με την
Σοφία Χύτου

Νίκος Παγώνης στο pagenews.gr: ΕΦΚΑ, συντάξεις, 1555, ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Νίκος Παγώνης στο pagenews.gr: Ο κ. Νίκος Παγώνης Υποδιοικητής ΕΦΚΑ μίλησε για το νέο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ που ψηφίστηκε και τις αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, το MyEfkaLive, το 1555 αλλά και για τις συντάξεις.

Ο Υποδιοικητής ΕΦΚΑ κ. Νίκος Παγώνης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το νέο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ που ψηφίστηκε και τις αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, το MyEfkaLive, το 1555 αλλά και για τις συντάξεις.

Νίκος Παγώνης στο pagenews.gr: Για το νέο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ που ψηφίστηκε και τις αλλαγές στον Οργανισμό

“Το νομοσχέδιο αυτό το οποίο πέρασε προσφάτως από τη Βουλή ήταν μια αναγκαία συνθήκη προκειμένου να μπει ο E-ΕΦΚΑ σε μια νέα τροχιά ώστε να υπάρχει και καλύτερο κυρίως για τα 6.500.000 εκατομμύρια ανθρώπων περίπου που έρχονται σε επαφή με τον Οργανισμό είτε ως ασφαλισμένοι, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως συνταξιούχοι. Στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση του Οργανισμού η απλοποίηση ορισμένων διαδικασιών ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα όχι μόνο των εμπλεκόμενων ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά και τον ίδιων των εργαζόμενων..” σημείωσε ο κ. Νίκος Παγώνης.

Νίκος Παγώνης στο pagenews.gr: Για την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ περί εισαγωγής “Golden Boy’s” στον ΕΦΚΑ με το νέο νομοσχέδιο

“Κάθε φορά που υπάρχει μια αλλαγή είναι λογικό να υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις και πρέπει και αυτές να αξιολογούνται. Η μεγαλύτερη εικόνα όμως από αυτό είναι η πραγματικότητα η ίδια, που έλεγε και που λέει και που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά στο πετσί τους ότι έπρεπε να γίνει μια αλλαγή. Άρα υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα. Οι μισθοί αυτοί που ακούστηκαν έχουν σχέση με μεικτά ποσά και καταλαβαίνετε ότι για να προσελκύσεις ανθρώπους από τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να αφήσουν κάτι άλλο από αυτό το οποίο κάνουν και θα πρέπει να έχουν μια προοπτική για να δώσουν ενέργεια σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα του να γίνει καλά ο Οργανισμός, ο πολυτραυματίας που λέγεται ΕΦΚΑ. Πρέπει λοιπόν να δοθούν τα αντίστοιχα κίνητρα χωρίς όμως να κινδυνεύουν και οι άνθρωποι οι οποίοι ήδη εργάζονται στον Οργανισμό και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του…” τόνισε ο κ. Παγώνης, Υποδιοικητής ΕΦΚΑ.

Νίκος Παγώνης στο pagenews.gr: Για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, το MyEFKALive

“Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες λειτούργησαν ως επιταχυντής σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να φθάσουμε στον αριθμό 54 αυτή τη στιγμή ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Πολλές από αυτές είχαν ξεκινήσει το 2020, αρκετές υλοποιήθηκαν μέσα στο 2021 και περιμένουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε άλλες 15 με 16 ηλεκτρονικές υπηρεσίες το 2022. Οι υπηρεσίες αυτές μελετάμε, υπάρχει ο σχεδιασμός, σταδιακά θα δίνονται στην υπηρεσία του κοινού, ώστε και ο πολίτης να μην έρχεται στα υποκαταστήματα να κερδίσει περισσότερο χρόνο να μπορεί να κάνει περισσότερες δουλειές που αφορούν τον ασφαλιστικό του φορέα άρα να γίνει κι αυτός ο φορέας πιο φιλικός για τον πολίτη..” σημείωσε ο κ. Παγώνης.

Για το 1555

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον, γιατί το 1555 είναι ένας αριθμός που αφορά όλο το υπουργείο Εργασίας όπου μέσα εκεί υπάρχει και ο ΕΦΚΑ και ο ΟΠΕΚΑ και ο ΟΑΕΔ και το ΤΕΚΑ τώρα πια και όλοι οι άλλοι φορείς του υπουργείου Εργασίας. Το 80% και πλέον των τηλεφωνημάτων αφορούσε τον ΕΦΚΑ Αυτή τι στιγμή έχουμε φθάσει στους 4 μήνες περίπου 5 λειτουργίας του πάνω από 1 εκατομμύριο κλήσεις που αφορούν τον ΕΦΚΑ καταλαβαίνεται ότι αμβλύνετε αν δεν εξαλείφετε τελείως αυτό που υπήρχε ότι κανένας δεν σηκώνει τα τηλέφωνα…” είπε ο κ. Παγώνης.

Νίκος Παγώνης στο pagenews.gr: Για τις συντάξεις

“Αυτό θα επιλυθεί, ο στόχος του να εκδοθούν 83.000 ληξιπρόθεσμες συντάξεις μέχρι τον Ιούνιο είναι ενεργός και ενεργότατος. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Επαναλαμβάνω είναι μια διαρκής διαδικασία στην οποία πρέπει να αποδείξεις ότι αυτά που έκανες την προηγούμενη ημέρα δεν φθάνουν, και την επόμενη μέρα και να λύσεις. Γιατί απέναντί σου έχει να κάνεις με ανθρώπους, με ψυχές, με ανθρώπους που δούλεψαν όλη τους τη ζωή για να πάρουν μια σύνταξη…” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παγώνης.