Ειδήσεις

“Φυλάκιση 28 μηνών” στον Αλ-Κελαϊφί πρότεινε το δικαστήριο

“Φυλάκιση 28 μηνών” στον Αλ-Κελαϊφί πρότεινε το δικαστήριο
Σκάνδαλο FIFAgate: Το ελβετικό δικαστήριο της Μπελινζόνα πρότεινε ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, για το σκάνδαλο του FIFAgate.

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί είναι η νέα πρόταση του εισαγγελέα της Μπελιντσόνα, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που εκκρεμεί εναντίον του Καταριανού ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν από το φθινόπωρο του 2020.

Σύμφωνα με την «Equipe», το ελβετικό δικαστήριο ζήτησε τη φυλάκιση του ισχυρού άνδρα των Παριζιάνων και της BeIN Media κατά την εκδίκαση της έφεσης για το σκάνδαλο υποκινούμενης διαχείρισης στη FIFA.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο εκ των πρώην διευθυντικών στελεχών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Γιερόμ Βάλκε. Για τον τελευταίο η εισαγγελική πρόταση ήταν ποινή κάθειρξης 35 μηνών.

Ο τρίτος που βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για το ίδιο σκάνδαλο, είναι ο 64χρονος Έλληνας, Κωνσταντίνος Ντέρης, για τον οποίο προτάθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω της πολυπλοκότητάς της, θα συνεχιστεί με περαιτέρω διαβουλεύσεις και η τελική απόφαση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες

Ο Νασέρ αλ Κελαϊφί βρέθηκε ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030 τα οποία είχε αποκτήσει η εταιρεία του μετά από συμφωνία με το Νο2 της FIFA, Ζερόμ Βαλκε.

Στις δηλώσεις της, η εισαγγελέας χαρακτήρισε ως «καθαρή εικασία» το επιχείρημα για ένα συμβόλαιο ευνοϊκό για τη FIFA, απαιτώντας επομένως την καταδίκη των δύο ηγετών. Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί την Τετάρτη με εισηγήσεις υπεράσπισης.

Η απόφαση του εφετείου αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments