Ελλάδα

Ποια σχολεία στη χώρα είναι κλειστά αύριο – Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση

Ποια σχολεία στη χώρα είναι κλειστά αύριο – Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας Φίλιππος στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Χιόνια αναμένονται σήμερα στα ορεινά της Αττικής και από το βράδυ και στα ημιορεινά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα και το ίδιο θα συμβεί και αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα σχολεία, που θα είναι κλειστά

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10/3, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα και το ίδιο θα συμβεί και για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Αττική

Συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής 2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά. 3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Δήμος Κοζάνης

Στον Δήμο Κοζάνης, με απόφαση του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επίσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων, Εσπερινών ΕΠΑΛ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022. Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:
Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
B) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου
Οι παιδικοί σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Κοινότητες Κυριακίου και Αγίας Τριάδας θα είναι κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές αυτές.

Εύβοια

Τη διακοπή μαθημάτων, για την Πέμπτη 10/3/2022 και την Παρασκευή 11/3/2022 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια ), λόγω των καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς.

Δήμος Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας

Στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, με απόφαση του δημάρχου Ι. Σταθά,  κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments