Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: 14.500 εθελοντές για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων εισβολέων

Πόλεμος στην Ουκρανία: 14.500 εθελοντές για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων εισβολέων

Πηγή Φωτογραφίας: unian.info

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι απώλειες των Ρώσων ξεπερνούν τις 12.000, ωστόσο η Μόσχα στη μοναδική ανακοίνωση που έχει εκδώσει περιορίζει τον αριθμό κοντά στους 500

Οι εκκλήσεις τους Ζελένσκι προς τους Ουκρανούς κι όχι μόνο, για βοήθεια στον αγώνα ενάντια στη ρωσική εισβολή βρήκαν ανταπόκριση.

Όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις περίπου 14.500 άνθρωποι έχουν φθάσει τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν.

Οι 12.000 απ’ αυτούς είναι Ουκρανοί που επιστρέφουν και θέλουν να συμμετάσχουν στην εθνική αμυντική προσπάθεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Επιπλέον το Κίεβο αναμένει πολλούς ξένους να δηλώσουν εθελοντές για να σχηματισθεί μια διεθνής λεγεώνα.

Στη δήλωσή του, το ουκρανικό γενικό επιτελείο υποστηρίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 12.000 στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα είχε κάνει λόγο πριν από λίγες ημέρες για λιγότερους από 500 νεκρούς στρατιώτες, αλλά δεν έχει ανακοινώσει έκτοτε νέους αριθμούς.

Το Κίεβο δεν έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα κάποιον αριθμό για τις απώλειες στις τάξεις του. Οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ μίλησαν χθες, Τρίτη, για 47 νεκρούς στις δυνάμεις τους.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, 49 ρωσικά αεροσκάφη, 81 ελικόπτερα και 317 άρματα μάχης έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.

Οι αριθμοί ωστόσο δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Ζελένσκι: Πολεμήστε με τόλμη

Σε νέο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, η Ουκρανία έδειξε ότι δεν θα παραδοθεί.

Ο Ζελένσκι τόνισε επίσης ότι ο κίνδυνος βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο. «Είναι το ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να μας σώσει», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι ξένοι εταίροι της Ουκρανίας θα είναι υπεύθυνοι για μια ανθρωπιστική καταστροφή εάν δεν πάρουν την απόφαση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

«Δεν είναι παιχνίδι πινγκ πογνκ, είναι οι ζωές μας. Στείλτε αεροπλάνα», τόνισε. Ανέφερε επίσης ότι μόνο η Πολωνία ανταποκρίθηκε στο εν λόγω αίτημα και πως η Ουάσιγκτον την επέκρινε για αυτό.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι χρειάζεται ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων. «Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να διαλύσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα» τόνισε μεταξύ άλλων. Ο Ζελένσκι έκλεισε το μήνυμά του λέγοντας: «Πολεμήστε με τόλμη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments