Nέα της αγοράς

Στην κορυφή της Μεσογείου οι ελληνικές εξοχικές κατοικίες

Στην κορυφή της Μεσογείου οι ελληνικές εξοχικές κατοικίες

Πηγή Φωτογραφίας: Mykonos Gold - Stay In Paros

Πρωταγωνιστούν οι ελληνικές εξοχικές κατοικίες σε αποδόσεις παρά τις αυξήσεις τιμών

Τις κορυφαίες και με διαφορά επενδυτικές αποδόσεις μεταξύ των διακεκριμένων προορισμών της Μεσογείου εμφανίζουν οι πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες σε εμβληματικούς ελληνικούς προορισμούς. Αποδόσεις που αφορούν την ενοικίασή τους σε σχέση με την τιμή κτήσης και οι οποίες καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικά το ελληνικό real estate στα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κατοικίες στην Πάρο και τη Μύκονο έχουν πολύ υψηλότερες αποδόσεις από ίδιου μεγέθους και χαρακτηριστικών οικήματα στις Κάννες, στο Σεν Τροπέ ή το Κάπρι.

Τα τελευταία χρόνια, και παρά την πανδημία, η αγορά εξοχικών κατοικιών στη Μεσόγειο έχει εξελιχθεί σταθερά από ένα πολλά υποσχόμενο τμήμα ακινήτων στον πιο δυναμικό και ενεργό κλάδο των ακινήτων. Για έκτη χρονιά, η Algean Property πραγματοποίησε έρευνα σε 30 δημοφιλείς προορισμούς στη Μεσόγειο καταγράφοντας όλες τις τελευταίες τάσεις και προοπτικές στην αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών.

Δείτε τον πίνακα

Νούμερο ένα επιλογή σταθερά το νησί των ανέμων

Για έκτη φορά η Μύκονος, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και το ισχυρό brand name της, είναι ο κορυφαίος προορισμός με μέση μεικτή απόδοση 7,4%. Η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα περαιτέρω αύξηση των τιμών, ενώ τα ενοίκια αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό. Αυτό εξηγεί τη μείωση των αποδόσεων σε σχέση με το 2019 (8,2%).

Η Πάρος (7,1%) είναι ένας από τους προορισμούς που κατάφερε να αυξήσει την απόδοσή της σε σχέση με το 2019 (6,5%). Αν και οι τιμές αυξήθηκαν, η αύξηση των ενοικίων ξεπέρασε την αύξηση των τιμών πώλησης, με αποτέλεσμα υψηλότερη απόδοση, κλείνοντας περαιτέρω τη διαφορά με τη Μύκονο.

Η τιμή πώλησης και τα ενοίκια της Σαντορίνης παρουσίασαν ελαφρά αύξηση σε σύγκριση με το 2019, αλλά η συνολική απόδοση παρέμεινε η ίδια με το 2019 (6,3%). Σε μια ευρύτερη θεώρηση της αγοράς της Μεσογείου, παρά την πανδημία, οι τιμές των ακινήτων παρέμειναν συνολικά σταθερές ή ακόμη και αυξήθηκαν σε αξία στις 30 τοποθεσίες που εξετάζονται, και ως εκ τούτου οι αποδόσεις είναι σε γενικές γραμμές χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2019. Η αυξημένη ζήτηση ειδικά σε προορισμούς πολυτελείας και στον τομέα των πολυτελών ακινήτων της αγοράς είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές και χαμηλότερες αποδόσεις.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, η ζήτηση σε όλους τους προορισμούς διακοπών της Μεσογείου εκτοξεύθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γαλλία να πρωταγωνιστούν. «Δεδομένων των χαμηλών επιτοκίων των τελευταίων ετών, η αγορά μιας πολυτελούς εξοχικής κατοικίας αποτελεί μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία», εξηγεί η Algean Property.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments