Ελλάδα

Κλειστά σχολεία αύριο: Σε περιοχές δεν θα ανοίξουν

Κλειστά σχολεία αύριο: Σε περιοχές δεν θα ανοίξουν

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSΙ

Η κακοκαιρία "Φίλιππος" δείχνει τα δόντια της με τον υδράργυρο να καταγράφει πολικές θερμοκρασίες, προκαλώντας ολικό παγετό, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις - Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σε ποιες οι μαθητές να προσέλθουν αργότερα

Σε σύσταση να παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής κατέληξε η νέα συντονιστική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Παράλληλα, αποφασίστηκε απόψε να απαγορευθεί η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και σε τμήματα της Νέας Οδού.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, δεν θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
  • Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, με εξαίρεση τον Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της χιονόπτωσης, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε για την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 9:00 π.μ.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

B) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Οι παιδικοί σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού, η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου και θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Δήμος Τεμπών

Κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή 11-3-2022 το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Δήμος Μετεώρων

Τα σχολεία πρόκειται να λειτουργήσουν ως εξής:

• οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία) – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια) & Προσχολικής Αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί) Καλαμπάκας, Διάβας, Βασιλικής, Καστρακίου & Θεόπετρας θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ .

• Οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια) & Προσχολικής Αγωγής (Παιδικός Σταθμός) Χρυσομηλιάς, Παναγίας, Αμπελίων, Αγιόφυλλου, Ασπροκλησιάς & Οξύνειας θα λειτουργήσουν από τις 9:00 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών τις πρωινές ώρες.

Δήμος Καρπενησίου

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Φουρνάς θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και το οδικό δίκτυο.

Δήμος Δομοκού

Ο δήμαρχος Δομοκού αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητες Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος και Ξυνιάδος, για την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Λοκρών

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται πως θα επικρατήσουν στην περιοχή.

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων.

Δήμος Κισσάμου

Από το Δήμο Κισσάμου ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου

Με απόφαση του δημάρχου δήμου Καντάνου – Σελίνου λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν στην πόλη μας τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, την Παρασκευή 11 Μαρτίου είναι τα ακόλουθα:

Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιοχώρας Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Καντάνου Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Καντάνου Παιδικός Σταθμός Καντάνου Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείου Ροδοβανίου Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον δήμο που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Σε νέα ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε ότι από σήμερα το βράδυ θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Ως προς τη λειτουργία των σχολείων, η σύσκεψη κατέληξε εκ νέου σε σύσταση να παραμείνουν κλειστά, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Σχετικές ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν εντός της ημέρας από την Περιφέρεια Αττικής και τους οικείους Δήμους.

Τέλος, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες θα είναι απαραίτητες και αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, για την κίνηση των οχημάτων στην βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη 08 Μαρτίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα – κακοκαιρία «Φίλιππος» (“Filippos”).

Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα, Πέμπτη (10-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Γ. Αύριο, Παρασκευή (11-03-2022) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις και παγετό: https://bit.ly/3ItkUla

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments