Διεθνή

Μουσείο Ερμιτάζ: Ζητά άμεση επιστροφή έργων Τέχνης, που δάνεισε στην Ιταλία

Μουσείο Ερμιτάζ: Ζητά άμεση επιστροφή έργων Τέχνης, που δάνεισε στην Ιταλία

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Την επιστροφή των έργων τέχνης της συλλογής του, που έχουν δοθεί ως δάνειο στην Ιταλία, αξιώνει το εμβληματικό ρωσικό μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Το αίτημα όπως μετέδωσε ο Guardian έρχεται ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ως απάντηση στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, από χώρες της Δύσης. Το ρωσικό μουσείο, που […]

Την επιστροφή των έργων τέχνης της συλλογής του, που έχουν δοθεί ως δάνειο στην Ιταλία, αξιώνει το εμβληματικό ρωσικό μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Το αίτημα όπως μετέδωσε ο Guardian έρχεται ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ως απάντηση στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, από χώρες της Δύσης.

Το ρωσικό μουσείο, που ως κτίριο είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς τσαρικό ανάκτορο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα, παλαιότερα και εγνωσμένου κύρους μουσεία στον κόσμο, ζήτησε την επιστροφή των έργων της πλούσιας συλλογής του, που αυτή τη στιγμή εκτίθενται στο Μιλάνο, με διορία επιστροφής, έως το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κορονοϊός Μουσείο Ερμιτάζ: Μια απίθανη βόλτα εξ αποστάσεως | Pagenews.gr

Τα έργα

Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το γλυπτό «Έρως και Ψυχή» του Αντόνιο Κανόβα που εκτίθεται στο Gallerie d’Italia του Μιλάνου στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ερμιτάζ, αλλά και τον πίνακα Young Woman with Feather Hat του Τιτσιάνο, που εκτίθεται στο Παλάτσο Ρεάλε.

Σε επιστολή του διευθυντή του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι στα δύο μουσεία, αναφέρεται πως η απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, σημαίνει πως «όλα τα εκπληκτικά αυτά δάνεια πρέπει να επιστραφούν από το εξωτερικό στη Ρωσία» και πως «το Ερμιτάζ είναι ένα κρατικό μουσείο που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, το μουσείο έχει επίσης ζητήσει την επιστροφή πίνακα  Young Woman  του Πικάσο από το Φοντατσιόνε Φέντι της Ρώμης. Ο συγκεκριμένος πίνακας δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ πριν στην Ιταλία και ήταν προγραμματισμένο να εκτεθεί στην Αιώνια Πόλη, έως τις 15 Μαΐου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments