Διεθνή

Ουκρανία: Εξουδετερώνουν πανίσχυρη ρωσική βόμβα με τα χέρια και λίγο νερό [vid]

Ουκρανία: Εξουδετερώνουν πανίσχυρη ρωσική βόμβα με τα χέρια και λίγο νερό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Twiiter

Ουκρανία: Εξουδετερώνουν πανίσχυρη ρωσική βόμβα με τα χέρια και λίγο νερό [vid]

Ένα συγκλονιστικό video από τη φλεγόμενη Ουκρανία καταγράφεται η στιγμή που δύο πυροτεχνουργοί εξουδετερώνουν μια ρωσική βόμβα με τα ίδια τους τα χέρια και με ένα μπουκάλι νερό και ενώ οι οβίδες πέφτουν γύρω τους, καθώς ο πόλεμος μαίνεται με αμείωτη ένταση, για 15η ημέρα σήμερα.

Με ρίσκο τις ίδιες του τις ζωές, οι δύο άνδρες της Ουκρανικής Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών έχουν στη διάθεσή τους μόνο το νερό και ένα ζευγάρι γάντια. Δεν φορούν ούτε καν κράνη και αναλαμβάνουν με κίνδυνο τις ζωές τους, μία  διαδικασία που κανονικά θα εκτελούσαν εξ αποστάσεως.

Το συγκλονιστικό video:

Στο video διάρκειας 31 δευτερολέπτων που ακολουθεί, ένας άνδρας ρίχνει νερό στην άκρη της βόμβας, ενώ ένας άλλος στρίβει με προσοχή την ασφάλεια.

Ειδικοί, όπως σημειώνει η Telegraph, εξηγούν πως το νερό χρησιμοποιήθηκε για να μειωθεί η τριβή στην υποδοχή του πυροκροτητή, όπου υπολείμματα εκρηκτικών μπορούν να εισχωρήσουν στο σπείρωμα. Το μόνο που χρειάζεται για να εκραγεί είναι θερμότητα, κίνηση και τριβή. «Το νερό μειώνει τον κίνδυνο εκφόρτισης στατικού ηλεκτρισμού. Σταθερά χέρια, ατσάλινα νεύρα», σχολίασε ο Νικ Στιλιανός, δημοσιογράφος του Sky News .

Ο Charles Lister, διευθυντής των προγραμμάτων καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής, ανάρτησε το video στο Twitter, λέγοντας πως οι δύο άνδρες επέδειξαν «απίστευτη γενναιότητα».

«Αυτή η ρωσική βόμβα θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα κτίριο και παρ’ όλα αυτά αυτοί οι δύο Ουκρανοί της Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών την απενεργοποιούν με δύο χέρια και ένα μπουκάλι νερό, ενώ οβίδες ακούγονται να πέφτουν σε κοντινή απόσταση», έγραψε ο Lister, αναρτώντας το συγκλονιστικό video:

Το video δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, λίγη ώρα αφότου η Ρωσία παραδέχθηκε πως χρησιμοποιεί θερμοβαρικές βόμβες στην Ουκρανία που έχουν την δυνατότητα να καταστρέφουν και τα πνευμόνια, καθώς ρουφούν το οξυγόνο του γύρω χώρου για να προκαλέσουν μια πανίσχυρη έκρηξη σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας από τα συμβατικά εκρηκτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments