Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης

Αλέξης Τσίπρας: Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξης Τσίπρας, περιόδευσε στην αγορά της Καλαμάτας, όπου συζήτησε με καταναλωτές, εργαζόμενους και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην αγορά αλλά και τα ενεργειακά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξης Τσίπρας, περιόδευσε στην αγορά της Καλαμάτας, όπου συζήτησε με καταναλωτές, εργαζόμενους και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην αγορά αλλά και τα ενεργειακά.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης. Όσο το εισόδημα συρρικνώνεται και τα χρέη αυξάνονται, όσο ο λογαριασμός για την ενέργεια, το ρεύμα, το φυσικό αέριο πολλαπλασιάζεται, όσο ο τζίρος για τους καταστηματάρχες μειώνεται δραματικά, τόσο θα βρισκόμαστε μπροστά σε κίνδυνο να αντιμετωπίσουμε μία κρίση κοινωνική, που θα ξεπεράσει ίσως και τις δύσκολες στιγμές των πρώτων μνημονιακών χρόνων. Τους τελευταίους οκτώ μήνες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα παρατηρεί το φαινόμενο. Όχι μόνο δεν είχε την ικανότητα να προβλέψει τι έρχεται, αλλά παρίστανε τον τροχονόμο των καρτέλ.

Οι υψηλές τιμές ενέργειας σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται και στην αισχροκέρδεια των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών, των παρόχων. Περίπου ένα 30% των αυξήσεων μετατρέπονται σε δικά τους κέρδη. Αυτό το άφησε η κυβέρνηση να εξελιχθεί. Ήταν πολιτική της επιλογή να μη συγκρουστεί με συμφέροντα. Και ακόμα και σήμερα συνεχίζει να είναι πολιτική της επιλογή. Αντί ο κ. Μητσοτάκης θα στέλνει επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας δήθεν να ρυθμιστεί το πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς, γιατί δεν παίρνει την απόφαση να εφαρμόσει εδώ μέτρα που ρυθμίζουν το πλαίσιο της εγχώριας αγοράς ενέργειας; Γιατί δεν βάζει πλαφόν, όπως έχουν κάνει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην τιμή της ενέργειας στο τιμολόγιο που παίρνει ο καταναλωτής;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments