Πολιτική

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Άμεσο πλέγμα μέτρων για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Άμεσο πλέγμα μέτρων για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, επέκρινε τη κυβέρνηση για τη διαχείριση της ακρίβειας και την έλλειψη ολοκληρωμένων πολιτικών αναφορικά με την ενέργεια. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, επέκρινε τη κυβέρνηση για τη διαχείριση της ακρίβειας και την έλλειψη ολοκληρωμένων πολιτικών αναφορικά με την ενέργεια.  Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με τις επιλογές της κατάφερε να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αύξησε την εξάρτηση της από φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Τόνισε ακόμη ότι «χρειάζεται άμεσα ένα πλέγμα μέτρων, τα οποία θα προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε πολιτικές, που μέχρι χθες απαξίωνε ο κύριος Μητσοτάκης».

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενόψει της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η παράταξη, με αντικείμενο την ακρίβεια και τις προτάσεις του Κινήματος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ποιες οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε:

  • Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας για να περιοριστούν οι συνέπειες στις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, που υφίστανται οι ιδιώτες καταναλωτές και οι μικροεπιχειρήσεις.
  • Ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις που υπάρχουν και φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, με την επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη τους και βάζοντας προκαταβολή φόρου για να ενισχυθεί άμεσα ρευστότητα.
  • προσανατολισμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στην αναβάθμιση του δικτύου. Για να έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Έτσι χιλιάδες Έλληνες πολίτες, θα μπορούν να παράγουν μέρος της ενέργειας που καταναλώνουν. Με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες τους καθώς και με τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. Για τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, υποστήρξε ότι πρέπει να φτιάξουν επιτέλους τη μελέτη, που θα επικαιροποιείται κάθε δύο χρόνια και θα απαντά στα πιεστικά ερωτήματα που υπάρχουν. «Πόσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί τώρα να «σηκώσει» το δίκτυο; Τι έργα πρέπει να γίνουν και πόσο κοστίζουν, ώστε να απορροφηθούν οι ανανεώσιμες που έχουμε σαν στόχο το 2030;», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατέληξε:

«Αυτά, είναι ολοκληρωμένες πολιτικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τη χώρα μας, να οχυρώσει την κοινωνία και την οικονομία της, στις μεγάλες παρενέργειες που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση της εποχής μας».

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο