Ελλάδα

Χιόνια στην Αττική: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χιόνια στην Αττική: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του καιρικού φαινομένου

Σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού ενόψει του δεύτερου κύματος της παρατεταμένης κακοκαιρίας «Φίλιππος» θα βρίσκονται το Σάββατο οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ).

Τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ, σύμφωνα με ενημέρωση του ομίλου, θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του καιρικού φαινομένου, ενώ αύριο, απ’ την αρχή της βάρδιας, τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών θα εκτελούνται κανονικά, με αντικατάσταση όλων των αρθρωτών λεωφορείων από 12μετρα οχήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, 11185.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Νωρίτερα σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι από τις 6 το πρωί του Σαββάτου απαγορεύεται η είσοδος βαρέων οχημάτων σε Αττική και εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Μάλιστα όπως τόνισε δεν αποκλείεται να υπάρξει έντονη χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αν κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112.

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Ακόμη, συστήνεται στους οδηγούς των παραπάνω περιοχών να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου.

Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από τους φορείς διαχείρισης μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments