Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο αρχιστράτηγος και διοικητής της 29ης Ρωσικής Στρατιάς Αντρέι Κολέσνικοφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο αρχιστράτηγος και διοικητής της 29ης Ρωσικής Στρατιάς Αντρέι Κολέσνικοφ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Σύμφωνα με το Κίεβο, Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν τον ο αρχιστράτηγο και διοικητή της 29ης Ρωσικής Στρατιάς Αντρέι Κολέσνικοφ

Την τρίτη απώλεια της σε υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο καταγράφει η Ρωσία.

Σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχοι οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τον Ρώσο αρχιστράτηγο Αντρέι Κολέσνικοφ ο οποίος ήταν διοικητής της 29ης στρατιάς της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής.

Στις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο ρωσικός στρατός λέγεται ότι συμμετέχουν 20 στρατηγοί ενώ ο θάνατος του Κολέσνικοφ έρχεται τέσσερις ημέρες μετά την εξουδετέρωση του 45χρονου υποστράτηγου Βιτάλι Γκερασίμοφ ο οποίος ήταν πρώτος υποδιοικητής του 41ου στρατού της Ρωσίας. Ο 45χρονος υποστράτηγος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στο Χάρκοβο.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κοντά στο Κίεβο.

Ο Γκερασίμοφ συμμετείχε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και στην προσάρτηση της Κριμαίας, κερδίζοντας μετάλλια.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Γκερασίμοφ ήταν γιος του Βαλερί Γκερασίμοφ, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments