Lifestyle

Σύνδρομο Wilson: Δάκρυσε ο Δημήτρης Ταϊρίδης από το MasterChef

Σύνδρομο Wilson: Δάκρυσε ο Δημήτρης Ταϊρίδης από το MasterChef
Σύνδρομο Wilson: Ο παίκτης συγκίνησε με την εξομολόγησή του στο ριάλιτι μαγειρικής.

Μια ευαίσθητη πτυχή του εαυτού του έδειξε στο χθεσινό (10/3) επεισόδιο του MasterChef ο Δημήτρης Ταϊρίδης. Ειδικότερα, ο παίκτης της μπλε ομάδας κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ασυλίας έβαλε τα κλάματα μιλώντας στην κάμερα για την Ζούμπι, ένα παιδί με Σύνδρομο Wilson με το οποίο έχει ιδιαίτερη σχέση.

Τι είπε χαρακτηριστικά για το Σύνδρομο Wilson

«Θέλω να δηλώσω ότι σήμερα είμαι και λίγο συγκινημένος γιατί είχα επικοινωνία με την Ιωάννα και μίλησα και με την Ζούμπι μας. Η Ζούμπι μας είναι ένα παιδί με σύνδρομο Wilson, το οποίο υπεραγαπάω», εξομολογήθηκε αρχικά και πρόσθεσε: «Μπορεί να μην είμαι ο βιολογικός της πατέρας, αλλά είναι μια καρδιά μεγάλη και μου έδωσε και δύναμη».

«Μου είπε, χαίρομαι που σε βλέπω Δημήτρη στην κουζίνα του MasterChef! Εντάξει, είναι αυτές οι μικρές ενεσούλες που σου δίνουν μια ώθηση ρε παιδί μου. Της είπα πόσο πολύ την αγαπάω, της το λέω και από εδώ, θα της το πω και όταν βγω από κοντά. Εντάξει, προχωράω», κατέληξε.

Τι είναι το  Σύνδρομο Wilson

Η νόσος Wilson είναι μια σπάνια κληρονομική γενετική διαταραχή που αφορά τον μη φυσιολογικό μεταβολισμό του χαλκού και συγκεκριμένα την αποθήκευση της περίσσειας χαλκού στους ιστούς. Η εναπόθεση του χαλκού μπορεί να ασκήσει τοξικές δράσεις σε πολλά όργανα και κυρίως στο ήπαρ, στο νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο. Είναι μια αυτοσωματική υπολειπόμενη διαταραχή, δηλαδή χρειάζονται δύο τροποποιημένα αντίγραφα του γονιδίου ένα από κάθε γονέα, για να εμφανιστεί η διαταραχή. Τα άτομα με μόνο ένα αντίγραφο θεωρούνται φορείς και μπορούν να μεταβιβάσουν την μετάλλαξη στα παιδιά τους, χωρίς τα ίδια να έχουν τα συμπτώματα της ασθένειας. Σε παιδιά και έφηβους εκδηλώνεται ως ηπατική δυσλειτουργία, ενώ σε ενήλικες ως νευρολογική διαταραχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments