Αθλητισμός

Τσέφεριν: “Για την European Super League η Γη είναι επίπεδη”

Τσέφεριν: “Για την European Super League η Γη είναι επίπεδη”
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε στην «Corriere della Sera» για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, ενώ για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στην European Super League.

Συνέντευξη στην ιταλική «Corriere della Sera» παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδόσφαίρου αναφέρθηκε τόσο στις αθλητικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως συνέπεια της εισβολής στην Ουκρανία όσο και στο θέμα της European Super League, την οποία «μετονόμασε» σε «Terrible League».

Για τις κυρώσεις στον ρωσικό αθλητισμό είπε: «Μεγάλωσα με τον πόλεμο και μοιάζει πολύ με το σήμερα: Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών. Υποφέρουν οι λιγότερο τυχεροί, ποτέ οι πολιτικοί. Κανείς δεν έκανε τίποτα στη Γιουγκοσλαβία, ήταν τρομερό. Ευτυχώς για εμάς τους Σλοβένους ο πόλεμος κράτησε μόνο 10 ημέρες. Δεν χρειάστηκε ποτέ να πυροβολήσω, αλλά όταν ήμουν 23 χρονών ήμουν στον κήπο με την οικογένειά μου. Ένας άντρας ήρθε και είπε, “ο πόλεμος άρχισε, πρέπει να έρθεις μαζί μου Αλεξάντερ”. Μου το είπε και με στρατολόγησε.

“Επιβάλαμε αθλητικές κυρώσεις στη Ρωσία και δωρίσαμε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ σε παιδιά και πρόσφυγες της Ουκρανίας. Δεν επηρεαζόμαστε από πολιτικούς, αλλά η πολιτική είναι μέρος της ζωής και μπορούμε να την επηρεάσουμε, γιατί έχουμε την υποστήριξη πολλών ανθρώπων. Πείθω τις κυβερνήσεις να επενδύσουν σε υποδομές. Κάποιοι αρχηγοί κρατών ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, άλλοι λιγότερο. Ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ρετζέπ Ερντογάν είναι οπαδοί, η Άνγκελα Μέρκελ επίσης. Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν είναι λάτρης του ποδοσφαίρου, προτιμά άλλα αθλήματα. Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες: δεν είναι πολιτική, αλλά ανθρωπιστική κρίση».

Για τη European Super League τόνισε: «Εάν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί την UEFA μονοπώλιο τότε οι τρεις σύλλογοι (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους) μπορούν να παίξουν στη δικιά τους… UEFA. Γιατί θέλουν να μείνουν στη δικιά μας; Θέλουν να είναι εδώ και εκεί όμως το εκεί δεν υπάρχει… Είναι ένα μεταφυσικό μέρος. Νομίζω πως πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη. Ας σταματήσουμε να την αποκαλούμε Super League και ας την λέμε όπως είναι: Τerrible League».

Σε ερώτηση για τη Γιουβέντους και τον Αντρέα Ανιέλι ο πρόεδρος της UEFA δεν θέλησε να προφέρει το όνομα του Ιταλού αφεντικού της “Μεγάλης Κυρίας” και απάντησε: «Η UEFA και η Γιουβέντους είναι δύο θεσμοί και θα έχουν πάντα σωστές σχέσεις. Δεν θέλω να πω λέξη για το άτομο που ανέφερες: Είναι παρελθόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments