Διεθνή

Νέες απειλές Πούτιν στην Ε.Ε: Θα πληρώνετε τουλάχιστον τα τριπλά για αέριο, πετρέλαιο και ρεύμα

Νέες απειλές Πούτιν στην Ε.Ε: Θα πληρώνετε τουλάχιστον τα τριπλά για αέριο, πετρέλαιο και ρεύμα

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο Νικολάι Κόμπρινετς δήλωσε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση σε αυτόν τον τομέα, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Ευθείες απειλές εξαπολύει εκ νέου κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ως απάντηση στις κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές για την ενέργεια μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Μόσχας για την Ουκρανία.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς δήλωσε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση σε αυτόν τον τομέα, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Δεν έδωσε πάντως περισσότερες  λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή η αντιπαράθεση.

Ρώσος αξιωματούχος: «Έχουμε προμήθειες και πιο γερά νεύρα»

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την ΕΕ να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί απ’ αυτό – έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Κόμπρινετς μιλώντας στο interfax.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ε.Ε. «γονατίζουν» την οικονομία της Ρωσίας με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει σε εμπόριο, ενέργεια, τράπεζες και μεταφορές, ενώ όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπεται και 4ο πακέτο κυρώσεων το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments