Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπορικό ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε από ουκρανικά πυρά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπορικό ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε από ουκρανικά πυρά

Πηγή Φωτογραφίας: fleetmon

Μία από τις οβίδες προκάλεσε φωτιά αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του πληρώματος αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Ο ουκρανικός στρατός έβαλε κατά του ρωσικού εμπορικού πλοίου «Sormovsky 3064» στην Αζοφική Θάλασσα, ανοιχτά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τους Ρώσους και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το φορτηγό πλοίο βρισκόταν 12 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Σαμπελσκόγιε στην περιοχή Στσερμπινόφσκι, στην περιφέρεια Κρασνόνταρ.

Μάλιστα, με βάση όσα αναφέρει το Ria Novosti, είχε ξεκινήσει από ελληνικό λιμάνι. Μία από τις οβίδες προκάλεσε φωτιά.

Χάρη στις ενέργειες του πληρώματος, η φωτιά αντιμετωπίστηκε και το πλοίο απομακρύνθηκε από την περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

«Άνεργα» τα ρωσικά τάνκερ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και ρωσικά τάνκερ, καθώς “ανεργία” έχουν βγει εννέα πλοία Aframax της Sovcomflot PJSC,που είναι χωρίς εργασιακό αντικείμενο εδώ και μία εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, αριθμός που αντιστοιχεί στο ¼ των τάνκερ της εταιρείας που δραστηριοποιούνται σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Ο κρατικός στόλος των ρωσικών πετρελαιοφόρων επί της ουσίας δεν έχει πελάτες, καθώς έχουν “εξαφανιστεί” υπό το βάρος των κυρώσεων αλλά και του κλίματος φόβου που επικρατεί εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments