Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιάννης Κεφαλογιάννης
Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τέως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Με την
Σοφία Χύτου

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο pagenews.gr: Ενεργειακή κρίση, μέτρα στήριξης, πανδημία, Ουκρανική κρίση

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο pagenews.gr: Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τέως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών μίλησε για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης, την εξελίξεις στην Ουκρανία, την πανδημία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, για τον ΕΝΦΙΑ και τον ΕΦΚΑ αλλά και για το αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τέως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης, την εξελίξεις στην Ουκρανία, την πανδημία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, για τον ΕΝΦΙΑ και τον ΕΦΚΑ αλλά και για το αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο pagenews.gr: Για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης

Ο κ. Κεφαλογιάννης ερωτηθείς για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: « Η ενεργειακή κρίση ξέρετε πολύ καλά ότι ξεκίνησε και πριν από την πολεμική σύρραξη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί τους τελευταίους μήνες, ήδη το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο έχουν διατεθεί περίπου 2 δισεκατομμύρια από τον ελληνικό εθνικό προϋπολογισμό για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Μόνο η ΔΕΗ έχει διαθέσει περίπου 800 εκατομμύρια προκειμένου να υπάρξουν επιδοτήσεις όσον αφορά λογαριασμούς ρεύματος που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση επειδή όμως δυστυχώς υπάρχει και ένα κερδοσκοπικό κίνημα το τελευταίο διάστημα με αφορμή και την πολεμική σύρραξη στην ευρύτερη γειτονιά μας, ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο προανήγγειλε και νέα μέτρα τα οποία θα εξειδικευθούν την επόμενη εβδομάδα. Νομίζω λοιπόν ότι με βάση τα νέα μέτρα αυτά και σε συνδυασμό βεβαίως με τις προτάσεις τις οποίες και με τις προτάσεις τις οποίες έχει απευθύνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρούμε ότι ως χώρα αν αυτές υιοθετηθούν πραγματικά θα δώσουν μια μεγάλη ανάσα στα χειμαζόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις νομίζω ότι θα δοθεί μια πάρα πολύ καλή απάντηση…» .

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο pagenews.gr: Για την Ουκρανική κρίση και το πλαφόν που έχει κατατεθεί για καύσιμα και προϊόντα που επηρεάζονται

«Είχε ξεκινήσει μεν η κρίση και πριν τη πολεμική σύρραξη από εκεί και πέρα δυστυχώς επειδή στην αγορά υπάρχει και ένας καιροσκοπισμός και δυστυχώς έχουν εκμεταλλευθεί αυτή την κατάσταση βλέπουμε ξαφνικά να υπάρχουν υπέρμετρες αυξήσεις τόσο όσον αφορά την τιμή του ρεύματος αλλά και την τιμή κάποιων βασικών προϊόντων. Νομίζω ότι τροπολογίες όπως αυτή του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και σε συνδυασμό βεβαίως με τις προτάσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρώ ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των προτάσεων στο τέλος θα υιοθετηθεί και θα αποτελέσει και ευρωπαϊκό κανόνα, θα είναι ένα επιπλέον όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασύμμετρη απειλή…» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο pagenews.gr: Για την πανδημία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς

“Επειδή αποτέλεσα μέλος αυτή της κυβέρνησης από το 2019 έως και το περασμένο καλοκαίρι στην ουσία στο μεγαλύτερο μέρος της κρίσης, μπορώ να σας πω ότι γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται πράγματα πραγματικά πρωτοπόρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εφαρμόστηκαν και μέσα από την ψηφιοποίηση κάποιων διαδικασιών κάποιες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα κάποιες από τις παρενέργειες αυτής της πανδημίας ήταν κάτι το πρωτόγνωρο όχι μόνο για εμάς αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτή όλη την εφοδιαστική αλυσίδα όσον αφορά τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα είδη πρώτης ανάγκης. Δεν έλειψε τίποτα από τα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά τα οποία προμηθεύονταν ο κόσμος όλα αυτά τα οποία σας προανέφερα και αυτό απαιτούσε μια συστηματική δουλειά, όχι μόνο μέσα στο υπουργείο αλλά και συνολικά συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία…» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας.

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο pagenews.gr: Για το νέο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ και τον ΕΝΦΙΑ

“Μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά συνολικά και της κυβέρνησης και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας είναι να μπορέσουμε να ξεφορτώσουμε ένα πολύ μεγάλο βάρος το οποίο υπήρχε κυρίως στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας το οποίο δυστυχώς προσετέθη από την τετραετή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην ήττα του κ. Τσίπρα στις προηγούμενες εκλογές είναι το γεγονός είναι ότι ακολούθησε μια πολιτική συνεχώς φορολογικών αυξήσεων με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματος να πηγαίνει σε φόρους οι οποίοι πολλές φορές δεν απέδιδαν αυτά τα οποία προγραμμάτισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση να αφαιρούμε αυτό το βάρος είτε αφορά τις επιχειρήσεις δηλαδή το φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων είτε των φυσικών προσώπων…” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης.

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο pagenews.gr: Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

“Είναι το ίδιον του λαού μας ξέρετε από την επόμενη κιόλας των εκλογών δεν περνάει λίγος καιρός και όλοι μιλάνε για πρόωρες εκλογές. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή όταν ακόμη η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όταν έχουμε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση και όταν προσπαθούμε γενικότερα να καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες προκειμένου να ορθοποδήσει ξανά η ελληνική οικονομία το τελευταίο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι όλοι όσοι έχουμε θέση ευθύνης είναι αν μιλάμε ή να σκεφτόμαστε τις πρόωρες εκλογές.