Lifestyle

Biggest designer trends: 5 τάσεις μόδας που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου

Biggest designer trends: 5 τάσεις μόδας που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου

Πηγή Φωτογραφίας: AEWorld

Biggest designer trends: Όλα όσα ξεχώρισαν στις πασαρέλες Fall/Winter 2022-2023

Έπειτα από το τέλος του Fashion Month έχει έρθει η στιγμή του απολογισμού. Μπορεί η ανοιξιάτικη σεζόν να ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες αλλά όλες οι fashion lovers επιθυμούμε να βρισκόμαστε μπροστά και να γνωρίζουμε από τώρα τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν την επόμενη collection και γιατί όχι να εντάξουμε όποιες μπορούμε στα καθημερινά μας σύνολα. Τόσο η Εβδομάδα Μόδα του Μιλάνου όσο και του Παρισιού ήταν ένα fashion party με καταπληκτικές δημιουργίες για τη δυναμική γυναίκα του μέλλοντος.

Η ανάγκη για λειτουργικότητα ήταν αυτή που χαρακτήρισε τον μήνα μόδας. Όλοι οι fashion designers προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν δημιουργίες, κατάλληλες για μία γκαρνταρόμπα που θα βασίζεται στην πρακτικότητα των καθημερινών μας συνόλων. Οι φθινοπωρινές συλλογές είχαν μία πιο «ήσυχη» διάθεση σε σχέση με τις ανοιξιάτικες, με τους οίκους να προσφέρουν κομμάτια, που θα μπορούν να σταθούν σε όλες τις περιστάσεις, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Άκρως σύγχρονα staples, easy-wearing jackets, η επιστροφή του maxi και πολλά άλλα είναι αυτά που ξεχώρισαν. Ανακαλύψτε τα big trends του φθινοπώρου αλλά και πώς να τα φορέσετε!

1. Back to black

Μετά από σεζόν γεμάτες έντονα και φωτεινά χρώματα, στις πασαρέλες για το επόμενο φθινόπωρο τα μαύρα σύνολα, head to toe κυριάρχησαν. Μια χρωματική παλέτα, η οποία επιλέγει να στρέψει την προσοχή μας στις σιλουέτες, τα υφάσματα και τις γραμμές. Τα wide leg trousers συνδυάστηκαν με ζεστά ζιβάγκο στον οίκο The Row, ενώ τα αμάνικα κοστούμια της Gabriela Hearst πρόσφεραν μια πιο χαλαρή εμφάνιση στα office looks. Αυτή τη σεζόν, αναζητήστε κομμάτια με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες – από φορέματα με cut-outs στη μέση της Bottega Veneta μέχρι μπλούζες με κορδόνια ή σακάκια με κρόσσια.

2. Loose basics

Η απλή και ήσυχη διάθεση της next season συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο με καθημερινά basic staples, που δημιουργούν την τέλεια συλλογή. Τα κομμάτια σε «χαλαρές» γραμμές που μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους είναι must. Μάλιστα, έχουν την ικανότητα να μας συνοδέψουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανεξαρτήτως περίστασης. Σκεφτείτε loose tailored jeans, low-slung silhouettes, boxy blazers και ριχτά φορέματα, τα οποία είχαν διάχυτη μία polished αισθητική. Midi dresses, σε ουδέτερες αποχρώσεις, τα οποία θα χαρίσουν κίνηση στην εικόνα σας και θα τα επιλέξετε από τα office looks μέχρι τις βραδινές σας εξόδους παρουσιάστηκαν υπέροχα στους οίκους Jil Sander, Bottega Veneta αλλά και Chloé. Από την άλλη πλευρά, και τα γιλέκα θα κερδίσουν μια θέση στη συλλογή μας για τα απόλυτα φθινοπωρινά looks.

3. Trophy dressing

Φυσικά, η Fall/Winter 2022 season δεν θα ήταν πλήρης χωρίς λάμψη κι έτσι οι πασαρέλες δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Τα party dresses, κατασκευασμένα από αστραφτερά υφάσματα ή γεμάτα με πούλιες και χάντρες υπόσχονται να λάμπουν κάτω από τα disco lights. Μερικές από τις πιο συναρπαστικές εμφανίσεις προήλθαν από τα αναδυόμενα brands 16Arlington και LaQuan Smith. Αυτή τη σεζόν, προτιμήστε beach-worthy λάμψεις από την Alice + Olivia ή ιριδίζοντα μίνι από τη Fannie Schiavoni και την Alessandra Rich για εμφανίσεις όταν θα πέσει το σκοτάδι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το συνδυάσετε μ’ ένα καλσόν όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

4. Platform

Αντίδοτο στα “barely there” sandals -εκείνα με τα λεπτά λουράκια που δένουν στον αστράγαλο-, ήταν οι μεγάλες, τολμηρές γόβες της επόμενης σεζόν, οι οποίες στηρίζονται σε εντυπωσιακές πλατφόρμες. Ο Gucci πρότεινε αυτά τα σχέδια σε ankle-boots ενώ οι Bottega Veneta, Versace και Valentino παρουσίασαν chunky Mary Jane σιλουέτες. Οι πλατφόρμες είναι μία άνετη επιλογή για να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται πιο μακριά γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σας. Μπορείτε να τα τις φορέσετε πραγματικά με τα πάντα, από τζιν παντελόνια μέχρι diaphanous dresses.

5. Pink

Καμία σεζόν δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης χωρίς το χαρακτηριστικό της χρώμα, και για την FW22, είναι το ροζ σε μια παλέτα αποχρώσεων που είναι τόσο γεμάτη έτσι ώστε να φαίνεται ολοκαίνουρια. Έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι αντιπροσωπεύει τη φιλία, την αγάπη και τη συμπόνια -ίσως αυτός να είναι ένας λόγος για τον οποίο οι σχεδιαστές ένιωσαν την ανάγκη να την απογειώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Maison Valentino με την Pink collection, με τον creative director Pierpaolo Piccioli να δημιουργεί τη δική του χαρακτηριστική απόχρωση αλλά και την Emilia Wickstead, η οποία μας χάρισε πιο παστέλ τόνους. Θα τα συναντήσετε παντού από basics μέχρι αξεσουάρ, τσάντες και παπούτσια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments