Διεθνή

Διαψεύδουν οι Κινέζοι τους Αμερικάνους για τα περί βοήθειας στη Ρωσία

Διαψεύδουν οι Κινέζοι τους Αμερικάνους για τα περί βοήθειας στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε τους Αμερικάνους απαντώντας σε δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι "η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα να της προσφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό"

Την αντίδραση – διάψευση της Κίνας προκάλεσαν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε δημοσίευμά τους, οι «Νew York Times» ανέφεραν ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα να της προσφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο και οικονομική βοήθεια, προκειμένου να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, ήταν ωστόσο σαφής:

«Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας», υποστήριξε για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν περί αιτήματος των Ρώσων από τους Κινέζους.

Για το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, η Εμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τόνισε χθες ότι «θα συζητηθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διαχείριση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο χωρών μας και οι  επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».  Πάντως, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί αιτήματος των Ρώσων στη Κίνα για βοήθεια, επισήμανε μιλώντας στο CNN:

«Παρακολουθούμε στενά αν η Κίνα προσφέρει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είτε υλική είτε οικονομική βοήθεια στη Ρωσία. Πρόκειται για ένα θέμα που μας προκαλεί ανησυχία. Ενημερώσαμε –τόνισε– το Πεκίνο ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και ότι δεν θα αφήσουμε καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί η Ρωσία λόγω των οικονομικών κυρώσεων που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, και σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν επιπτώσεις αν διαπιστωθούν ενέργειες με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments