Διεθνή

Κρεμλίνο: «Οι ΗΠΑ έφτιαχναν βιοεργαστήριο στην Κριμαία»

Κρεμλίνο: «Οι ΗΠΑ έφτιαχναν βιοεργαστήριο στην Κριμαία»

Πηγή Φωτογραφίας: www.newsbomb.gr

Οι βιοτρομο-καταγγελίες καλά κρατούν, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για προβοκάτσια που ετοιμάζουν οι Αμερικάνοι στην Ουκρανία ενώ μιλάνε και για "βιοεργαστήριο των Η,.Π.Α στη Κριμαία" 

«Ένας από τους στόχους των ΗΠΑ ήταν η Χερσόνησος στην Κριμαία. Εκεί έφτιαχναν βιοεργαστήριο», υποστηρίζει το Κρεμλίνο που κατηγορεί τους Αμερικάνους και για «προετοιμασία προβοκάτσιας με χημικά όπλα στην Ουκρανία»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Ρώσοι, ευρήματα των ειδικών υπηρεσιών στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν τα σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν ένα δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων. Ένα από αυτά επρόκειτο να τοποθετηθεί ακριβώς κοντά στη Ρωσία, στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Γκεόργκι Μουράντοφ, αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας, αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που βρέθηκαν ανάμεσα στα έγγραφα που επικαλείται το Κρεμλίνο.

«Είναι ήδη σαφές ότι ένα ολόκληρο δίκτυο εργαστηρίων του Πενταγώνου λειτουργούσε στην Ουκρανία, όπου, υπό την επίβλεψη των Αμερικανών, εμπλέκονταν σε μυστικές εξελίξεις για χρόνια», γράφει η «Tsargrad».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να δημιουργήσουν τον ίδιο επικίνδυνο θεσμό στη χερσόνησο της Κριμαίας. Μόνο η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο του 2014 εμπόδισε την εφαρμογή των σχεδίων για τη δημιουργία παθογόνων παραγόντων στην Κριμαία», είπε ο Μουράντοφ.

«Μετά την επιστροφή της χερσονήσου στη Ρωσία, ειδικοί εξέτασαν τον πρώην σοβιετικό σταθμό κατά της πανώλης στη Συμφερούπολη. Εκεί βρέθηκαν 104 δεξαμενές εξωπαρασίτων, 46 δοχεία με εσωτερικά όργανα τρωκτικών και 105 δείγματα ορού ανθρώπινου αίματος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το υλικό που συγκεντρώθηκε ετοιμαζόταν για αποστολή στο εξωτερικό».

«Κάθε μέρα ανακαλύπτονται όλο και περισσότερα νέα έγγραφα που ενίσχυαν την ανησυχία της ρωσικής ηγεσίας. Η Ουκρανία, υποτίθεται ,ότι θα γινόταν εφαλτήριο για πιθανή επιθετικότητα κατά της Ρωσίας. Ανάμεσα στους πολλούς τρόπους επίθεσης στη Ρωσία, εξετάζεται, σύμφωνα με τις ρωσικές πληροφορίες και το ενδεχόμενο ενός κρυφού βιολογικού πολέμου».

Υπό το πρίσμα των ρωσικών ισχυρισμών, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε φόβους, από πληροφορίες για πιθανή χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία. Με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Αντρέι Κόσκιν,  αναφέρουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για χημική προβοκάτσια σε ουκρανικό έδαφος, με σκοπό να κατηγορήσουν έπειτα τη Ρωσία

Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου είχε επισημάνει ότι «η Ρωσία θα πληρώσει «σοβαρό τίμημα» εάν αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments