Διεθνή

Ρώσοι αρχηγοί κατασκοπείας «σε κατ’ οίκον περιορισμό»

Ρώσοι αρχηγοί κατασκοπείας «σε κατ’ οίκον περιορισμό»

Πηγή Φωτογραφίας: thecaller.gr

Ο Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής του κλάδου πληροφοριών εξωτερικού της FSB, συνελήφθη μαζί με τον αναπληρωτή του, Ανατόλι Μπολιούχ, γιατί ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε λανθασμένες τις πληροφορίες που παρείχαν πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν στρέφεται εναντίον των αρχηγών ασφαλείας του για «ψευδείς πληροφορίες για την Ουκρανία» για οπισθοδρόμηση της εισβολής

Εγκυρες πληροφορίες του «Independent» αποκαλύπτουν ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «υπολόγισαν λάθος» την αντίσταση που αναμενόταν στην Ουκρανία ενόψει της εισβολής και ο Βλαδιμίρ Πούτιν έκρινε υπεύθυνους  τους επικεφαλής.

Ένας Ρώσος αρχηγός κατασκοπείας και ο αναπληρωτής του τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Βλάντμιρ Πούτιν , καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας τους κατηγορεί γιατί δεν προέβλεψαν τις δυσκολίες που θα προκαλούσαν οι Ουκρανοί στην επέλαση του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής του κλάδου πληροφοριών εξωτερικού της FSB, συνελήφθη μαζί με τον αναπληρωτή του, Ανατόλι Μπολιούχ.

Οι συλλήψεις επιβεβαιώθηκαν περαιτέρω από τον Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, έναν εξόριστο Ρώσο ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι οι αξιωματικοί της FSB είχαν πραγματοποιήσει έρευνες σε περισσότερες από 20 διευθύνσεις στη Μόσχα, συναδέλφων που υποπτεύονται ότι μιλούσαν σε δημοσιογράφους.

Ο Οσέτσκιν είπε στην «Timest» ότι ενώ οι επίσημοι λόγοι των συλλήψεων έγιναν με κατηγορίες για υπεξαίρεση κεφαλαίων, τόνισε πως «ο πραγματικός λόγος είναι αναξιόπιστες, ελλιπείς και εν μέρει ψευδείς πληροφορίες για την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία».

Το πρόβλημα έγκειται στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι ανώτατοι αξιωματικοί να «πουν στον Πούτιν αυτό που δεν θέλει να ακούσει», ώστε να «προσαρμόσουν τις πληροφορίες τους». Έρχεται τη στιγμή που η στρατιωτική επιχείρηση του Πούτιν μπαίνει στην τρίτη εβδομάδα και παρά τις σημαντικές απώλειες αμάχων, η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται κατά των ρωσικών δυνάμεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments