Ειδήσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός εικονολήπτης του Fox News

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός εικονολήπτης του Fox News

Πηγή Φωτογραφίας: theguardian

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για τον θάνατο 24χρονη δημοσιογράφου στην ίδια επίθεση, όπου σκοτώθηκε ο εικονολήπτης και τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος

Νεκρός στον πόλεμο της Ουκρανίας έπεσε ο εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πιέρ Ζακρέφσκι έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κοντά στο Κίεβο.

Ο «αφανής ήρωας» Πιέρ Ζακρέφσκι

Μάλιστα, ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και το Fox News.

«Ο Pierre είχε καλύψει σχεδόν κάθε διεθνή ιστορία για το Fox News από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του μαζί μας» αναφέρει μεταξύ άλλων το Fox.

O Πιέρ Ζακρέφσκι βρισκόταν στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, ενώ ζούσε στο Λονδίνο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, ο Πιέρ Ζακρέφσκι έπαιξε πέρυσι καθοριστικό ρόλο στο να βγουν από τη χώρα οι Αφγανοί ανεξάρτητοι συνεργάτες και οι οικογένειές τους, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ. Του απονεμήθηκε το βραβείο «Αφανής ήρωας» στα ετήσια βραβεία Spotlight Awards των εργαζομένων.

Ο Ζακρζέφσκι συνόδευε τον δημοσιογράφο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media, Σούζαν Σκοτ.

Ο  Ζακρζέφσκι ήταν βετεράνος εικονολήπτης και είχε καλύψει τα περισσότερα σημαντικά πολεμικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, από τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μέχρι τη Συρία. «Είχε πολλά ταλέντα, δεν υπήρχε ρόλος που να μην μπορούσε να επιτελέσει για να βοηθήσει: από φωτογράφος μέχρι μηχανικός και παραγωγός. Τα έκανε όλα και υπό μεγάλη πίεση με εντυπωσιακή επιδεξιότητα. Ήταν πάντα έτοιμος να πει την ιστορία. Η γενναιότητά του, ο επαγγελματισμός, η αφοσίωσή του στη δουλειά, όλα ξεχώριζαν ανάμεσα στους δημοσιογράφους. Ήταν ένας γνωστός εικονολήπτης, όλοι όσοι εργάζονταν στον χώρο των ΜΜΕ εκτιμούσαν τη δουλειά του Πιερ», σημείωσε η Σκοτ, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της.

Ο δημοσιογράφος Χολ παραμένει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους συναδέλφους του.

Πληροφορίες για νεκρή 24χρονή δημοσιογράφο στο Κίεβο

Μία 24χρονη Ουκρανή δημοσιογράφος, που εργαζόταν στο Fox News, έχασε -σύμφωνα με τις πληροφορίες- τη ζωή της στα περίχωρα του Κιέβου τη Δευτέρα.

Η Ολεκσάνδρα Κουσνίνοβα εργαζόταν με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό και φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της στην ίδια επίθεση που σκοτώθηκε και ο οπερατέρ του καναλιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments