Focus

Ο Olivier Rousteing ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain και τώρα του Jean Paul Gaultier

Ο Olivier Rousteing ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain και τώρα του Jean Paul Gaultier

Πηγή Φωτογραφίας: dazeddigital.com - Fashionista - Zimbio - Hypebeast - MTV - Pinterest

Ο Olivier Rousteing είναι το όνομα που έχει ανακοινωθεί ως ο επόμενος καλεσμένος couturier του maison Jean Paul Gaultier.

Ο Olivier Rousteing, από την αρχή της καριέρας του στον οίκο Βalmain δημιούργησε αντιδράσεις στον χώρο της μόδας. Η μικρή ηλικία του, η ανωνυμία και το χρώμα του δέρματος του θεωρούνταν ακατάλληλα. Είπε χαρακτηριστικά: ”People were like, Oh my God, he’s a minority taking over a French house! “

Ο Olivier Rousteing γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1985 και υιοθετήθηκε σε μικρή ηλικία. Μεγάλωσε στο Μπορντό της Γαλλίας και μετακόμισε στο Παρίσι όταν ξεκίνησε τις σπουδές του στην ESMOD (Ecole Supérieure des Arts et Techniques de la Mode). Όταν αποφοίτησε, ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής στον οίκο Roberto Cavalli, στην συνέχεια εξελίχθηκε σε δημιουργικός διευθυντής και επικεφαλής του γυναικείου τμήματος του ιταλικού οίκου, όπου παρέμεινε σ αυτή την θέση για πέντε χρόνια.

Έκανε την διαφορά

Ο Rousteing όμως δεν στάθηκε εκεί, επέστρεψε στην Γαλλία και εντάχθηκε στον οίκο Balmain το 2009. Κατά την διάρκεια του ξεκινήματος του στον Balmain εργάστηκε κοντά στον Christophe Decarnin. Το 2011, σε ηλικία μόλις μόλις 26 ετών ο Olivier Rousteing αντικατέστησε τον Christophe Decarnin ως creative director του Balmain, όπου διατηρείται μέχρι και σήμερα . Εκείνη την περίοδο, ο Rousteing ήταν σχετικά άγνωστος σχεδιαστής, όμως έδωσε μία νέα άποψη που χρειαζόταν τότε η αισθητική του γαλλικού οίκου.Οι collections του έχουν τονισμένους ώμους και μικροσκοπική μέση, στοιχεία που πρωταγωνιστούσαν και στη μόδα των 80s.

Παρ΄όλο που του άρεσε η αισθητική του Decarnin, ήθελε να προσανατολίσει τον οίκο σε υψηλότερη ραπτική στην γαλλική μόδα. Σ’ αυτόν αποδίδεται το έθνικ στοιχείο, που απέκτησε έκτοτε ο χαρακτήρας των ρούχων, αλλά και η κατακόρυφη επιτυχία του οίκου στα social media που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιδραστικότητα και τη δύναμη ενός σχεδιαστή στην αχανή κι απαιτητική αγορά της μόδας.

Ο Γάλλος σχεδιαστής είναι αυτή τη στιγμή μέσα στα πιο hot ονόματα της βιομηχανίας παγκοσμίως. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εμβληματικού παριζιάνικου οίκου βρίσκεται πίσω από την σαρωτική επιτυχία του οίκου με τη στρατιά από celebrities που έχουν γεμίσει τις γκαρνταρόμπες τους με την ετικέτα των κολεξιόν του. Από την άφιξή του, τα menswear αντιπροσωπεύουν σήμερα το 40% των εσόδων της Balmain. Ενώ εκτιμάται ότι τα έσοδα της Balmain αυξήθηκαν κατά 15-20% μεταξύ 2012 και 2015. Επίσης ο Rousteing άνοιξε πολλά επιπλέον καταστήματα Balmain σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον έχει ωφελήσει το οίκο από το γεγονός ότι προσθέτει Ασιατικές επιρροές στα ρούχα του, καθώς η Ασία αποτελεί ένα τεράστιο μέρος των πελατών του brand. Με την βοήθεια των celebrity φίλων του, όπως οι Kim Kardashian, Kelly Rowland, Jennifer Lopez, Rihanna, Beyoncé, Justin Bieber, Nicki Minaj, Rosie Huntington-Whitely, Chris Brown και μοντέλα των Victoria’s Secret, ο Rousteing βοήθησε τον Balmain να γίνει ο πρώτος γαλλικός οίκος που πέρασε το ένα εκατομμύριο followers στο Instagram.

Η νέα του θέση

Μετά τη θεαματική στροφή του Glenn Martens στο τιμόνι του οίκου Jean Paul Gaultier, ο Olivier Rousteing είναι το όνομα που έχει ανακοινωθεί ως ο επόμενος καλεσμένος couturier του maison. «Πάντα είχα εμμονή και με εμπνέει ο κόσμος του Jean Paul Gaultier», είπε ο σχεδιαστής, έχοντας χτίσει την δική του πορεία στον οίκο Balmain.

Η συνεργασία θα κάνει το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ραπτικής στο Παρίσι τον προσεχή Ιούλιο και θα αποτίει φόρο τιμής στο «glamour και sexiness» του fashion’s infant terrible. Παρά το γεγονός ότι ήταν παιδί όταν ο Gaultier έγινε γνωστός, ο Rousteing αποκαλύπτει ότι τον βοήθησε με την δική του σχέση με τη μόδα στην ελεύθερη και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση του Gaultier – ασκώντας τη φαντασία του για να αποκτήσει στη ζωή του μια κοινωνική αλλαγή. «Νομίζω ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους από τη γενιά μου να νιώσουν ελεύθεροι να είναι αυτοί που ήθελαν», είπε, «οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται ποιος ήταν ο πρωτοπόρος εκείνη την εποχή, για να αγωνιστούν για αυτό που παλεύουμε σήμερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments