Κόσμος

Ουκρανία: Το σχέδιο Μπάιντεν για Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Το σχέδιο Μπάιντεν για Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Ευρώπη προκειμένου να συναντηθεί με τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει τα επόμενα βήματα μετά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Αμερική στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την άλλη βδομάδα για συνομιλίες με τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τρεις από τις πηγές που μίλησαν στο Reuters, ο κ. Μπάιντεν σκοπεύει να συναντηθεί με τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών του NATO στις Βρυξέλλες την 23η Μαρτίου, ωστόσο επισήμαναν ότι οι σχεδιασμοί του Λευκού Οίκου βρίσκονται ακόμη υπό οριστικοποίηση και μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την πορεία του πολέμου.

Ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει και στην Πολωνία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην Ουκρανία, έχουν περικυκλώσει το Κίεβο και άλλες πόλεις.

Μια από τις πηγές αυτές είπε ότι ο κ. Μπάιντεν ενδέχεται να ταξιδέψει επίσης στην Πολωνία, όπου η ανησυχία έχει κλιμακωθεί μετά την επίθεση της Ρωσίας σε βάση εκπαίδευσης μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους ευρωπαίους συμμάχους της, ωστόσο, πρόσθεσε, για την ώρα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το πιθανολογούμενο ταξίδι του κ. Μπάιντεν στις Βρυξέλλες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments