Διεθνή

Ρωσία: Η πρώτη φωτογραφία της δημοσιογράφου μετά τη σύλληψή της

Ρωσία: Η πρώτη φωτογραφία της δημοσιογράφου μετά τη σύλληψή της

Πηγή Φωτογραφίας: The Guardian

Μετά την πολύωρη "εξαφάνισή" της η Ρωσίδα δημοσιογράφος που σήκωσε αντιπολεμικό μήνυμα στο ρωσικό δελτίο ειδήσεων και συνελήφθη, εμφανίστηκε - Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι της προσφέρει άσυλο

Αίσιο τέλος στο “θρίλερ” της εξαφάνισης της Ρωσίδας δημοσιογράφου, που σήκωσε αντιπολεμικό πανό στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης Pervy Kana της Ρωσίας.

Η σύλληψή της ήταν άμεση, ωστόσο η τύχη της πολλές ώρες αργότερα παρέμενε άγνωστη…

Δείτε το βίντεο με την “εισβολή” της

«Υποθέτω ότι η πελάτισσά μου Μαρίνα Οβσιάνικοβα, απειλείται από ποινική και όχι διοικητική δίωξη με βάση τον νέο νόμο που προβλέπει κάθειρξη έως και 15 ετών», δήλωσε ο δικηγόρος της Ντανίιλ Μπέρμαν.

«Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα οι αρχές να τη μετατρέψουν σε παράδειγμα για να φιμώσουν άλλους διαμαρτυρόμενους», πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν έχει κατορθώσει να συναντήσει την Μαρίνα Οβσιάνικοβα ούτε γνωρίζει πού ακριβώς κρατείται.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τις κατηγορίες που βαρύνουν την 40χρονη Μαρίνα Οβσιάνικοβα που κατάγεται από την Οδησσό και εργαζόταν στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο ρωσικός νόμος σε ισχύ από τις πρώτες μέρες της εισβολής  τιμωρεί με έως και 15 χρόνια φυλακής την δημοσίευση «δυσφημιστικών για τον ρωσικό στρατό πληροφοριών». Στο πλαίσιο αυτού του νόμου θα ασκηθεί η δίωξη κατά της Μαρίνα Οβσιάνικοβα, μητέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Η “εξαφάνιση”

Η Οβσιανίκοβα μετά τη διαμαρτυρία της συνελήφθη, ενώ ο δικηγόρος της φέρεται να την αναζήτησε σε όλα τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εντοπίσει

Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι εναντίον της ήδη έχει ξεκινήσει προδικαστική διαδικασία. Εικάζεται ότι θα καταλήξει σε κάποιο δικαστήριο της Μόσχας σήμερα το πρωί, αλλά «θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε» επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «χουλιγκανισμό».

«Όσο για αυτή τη νεαρή γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός. Το τηλεοπτικό κανάλι, και οι υπεύθυνοι, το εξετάζουν. Δεν είναι στην ατζέντα μας» είπε χαρακτηριστικά.

 Άσυλο της προσφέρει ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία επιθυμεί να θέσει υπό την προστασία της τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα.

«Θα προβούμε σε διπλωματικές ενέργειες για να προσφέρουμε προστασία είτε στην πρεσβεία μας είτε δίδοντας άσυλο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων στην Γαλλία. Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχει με το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν θα του προτείνει ευθέως και με σαφήνεια αυτή τη λύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments