Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μελίνα Δερμεντζοπούλου
Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Με την
Σοφία Χύτου

Μελίνα Δερμεντζοπούλου στο pagenews.gr: Πανδημία, ΟΤΑ, κοινωνικές δράσεις Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Μελίνα Δερμεντζοπούλου στο pagenews.gr: Η κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για την πανδημία και την διαχείρισή της στους ΟΤΑ Β βαθμού, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τα κοινωνικά προγράμματα που “τρέχουν” και άλλα θέματα.

Η κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την πανδημία και την διαχείρισή της στους ΟΤΑ Β βαθμού, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τα κοινωνικά προγράμματα που “τρέχουν” και άλλα θέματα.

Μελίνα Δερμεντζοπούλου στο pagenews.gr: Για την πανδημία και την διαχείρισή της στις ΟΤΑ Β βαθμού

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξέρετε ήρθε αντιμέτωπη πολύ πιο νωρίς από άλλες περιοχές καθώς το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά το πρώτο σοκ όπως και όλη η παγκόσμια κοινότητα αναγκαστήκαμε μαζί με το δημόσιο σύστημα Υγείας μαζί με την επίσημη Πολιτεία, το κράτος, την κυβέρνηση να δούμε και εμείς ακριβώς τι μπορούμε να κάνουμε για τους συμπολίτες μας. Έτσι από τα πρώτα μέτρα που ακολουθήσαμε πιστά των ειδικών και καθώς οι Περιφέρειες δεν είχαν αρμοδιότητα σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης πήραμε κάποια μέτρα τα οποία θεωρήσαμε ότι μπορούν να ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας ή να τους βοηθήσουν. Από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας συνέστησε μια 24 ομάδα διαχείρισης κρίσης για την αντιμετώπιση υπό το συντονισμό της δικής μας Διεύθυνσης πολιτικής προστασίας με αποκλειστικό αντικείμενο να έχει τις πρώτες άμεσες επιπτώσεις του κορωνοϊού στη χωρική αρμοδιότητα και τον περιορισμό της διασποράς…” σημείωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Μελίνα Δερμεντζοπούλου στο pagenews.gr: Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας ήδη έχει βγάλει και ψήφισμα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο συμπαράστασης φυσικά στους Ουκρανούς που πλήττονται αυτή τη στιγμή από την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε και το κάναμε άμεσα ήταν με απόφαση του Περιφερειάρχη ξεκίνησε η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και συγκεκριμένα φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού το οποίο παραδώσαμε ήδη το μεγαλύτερο μέρος πάνω από 2 φορτηγά στο Προξενείο της Ουκρανίας εδώ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπορέσει μέσω των ανθρωπιστικών οδών να παραδοθεί στις εμπόλεμες περιοχές. Από εκεί και μετά στα σύνορα στον Προμαχώνα ζητήθηκε η συνδρομή της υποδοχής των ανθρώπων που μπαίνουν, διότι η κατάσταση που μας περιγράφουν και που βλέπουμε είναι χιλιάδες λεωφορεία τα οποία έρχονται γυναίκες με τα παιδάκια τους. Οι οποίοι με το που μπουν στην χώρα οδικώς χρειάζονται μια υποδοχή….” ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μελίνα Δερμεντζοπούλου στο pagenews.gr: Για τα κοινωνικά προγράμματα που “τρέχουν” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

“Για το κομμάτι αυτό της κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο αφορά κατά την άποψή μου οριζόντια όλη την κοινωνία απασχολεί κάθε οικογένεια και ακουμπάει σε αυτό το κομμάτι και έχουμε στην ευθύνη μας τις ευάλωτες ομάδες που έχουν κάποια ευαλωτότητα. Αφορά είτε την παιδική προστασία, είτε την τρίτη ηλικία, είτε είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, είτε Άτομα με Αναπηρία έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό. Αρχικά έχουμε το παρατηρητήριο κοινωνικής ένταξης το οποίο τρέχει είναι ένα έργο βάσης, έχει όλους τους δείκτες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες των μεγάλων προβλημάτων σε καθημερινή βάση, τα κατατάσσει. Διαχρονικά είναι η φτώχεια και η ανεργία τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία μπορεί όμως να παραμένουν εκεί αλλά οι αιτίες μπορεί να είναι διαφορετικές….” υπογράμμισε η κ. Δερμεντζοπούλου.